C - Nacitanie neznameho poctu cisel z riadku – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C - Nacitanie neznameho poctu cisel z riadku – C / C++ – Fórum – Programujte.comC - Nacitanie neznameho poctu cisel z riadku – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

majkx0
Duch
10. 11. 2016   #1
-
0
-

Zdravim , mal by som na vas taku otazocku :)
Potrebujem nacitat cisla ktore su zadane v konzole v riadku oddelene medzerou.

Konkretne , vstup moze vyzerat takto : 10 5 5 20

Nasiel som riesenie pomocou stringov pre c++ , string ale pouzit nechcem (jedine ze to bude nevyhnutne)

Dakujem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.232.159.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
10. 11. 2016   #2
-
0
-

No rozpoznavani koncu radku neni ve standardnich knihovnach zrovna moc podporovane. Muzes nacitat radky, ale tady nemas std::string, ktery se sam zvetsi na potrebnou delku. Musis pouzivat bud fgets, kde omezis maximalni delku a pak overis, ze je na konci bud '\r' nebo '\n' pripadne vis, ze to jeste nebyl cely radek. Musis davat pozor na posledni znak a pripadne pripojit/zpracovat.

Taky to muzes zpracovavat po znacich, nebo kombinaci  "%d%c" a testovat, jestli je ten znak mezera nebo CR co LF. Ale neni to uplne spolehlive, pokud bys mel na konci radku mezeru/mezery a pak teprve enter. To bys musel resit nacitanim po znacich. Mozna zkusit neco jako "peek" pro zjisteni dalsiho znaku, pokud by to byla mezera, tak odstrani, pokud enter, tak brat jako odradkovani. Ale jelikoz se zda, ze primo peek neni k dispozici, tak by se muselo udelat getc() a pak pripadne ungetc(), pokud by to byla cislovka...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.3.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Staon0
Návštěvník
22. 12. 2016   #3
-
0
-

#1 majkx
Formátovaný vstup ze standardních C i C++ streamů se chová tak, že požírá všechny bílé znaky a snaží se zpracovat "ne-bílá" data mezi nimi. Nepíšete, jestli váš formát je jedna řádka, nebo jestli máte opakovaně načítat řádky. Pokud to první, v C++ se to dá napsat velmi jednoduše: 

std::vector<int> data_;
std::copy(
    std::istream_iterator<int>(std::cin),
    std::istream_iterator<int>(),
    std::back_inserter(data_));

Pokud to druhé, můžete to načítat po řádkách (opakovat následující): 

/* -- read one line */
std::stringstream line_;
std::cin.get(*line_.rdbuf());
std::cin.get();  /* -- eat the newline */

/* -- parse the line */
std::vector<int> data_;
std::copy(
    std::istream_iterator<int>(line_),
    std::istream_iterator<int>(),
    std::back_inserter(data_));

Update: přehlédl jsem, že vysloveně nechcete std::string. Já sice používám streamy, ale std::string je pod tím schovaný (std::stringstream).

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý