Apache+PHP+MySQL – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Apache+PHP+MySQL – PHP – Fórum – Programujte.comApache+PHP+MySQL – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Milan0
Stálý člen
18. 2. 2007   #1
-
0
-

Potrebujem poradit ohladom instalacie Apache PHP a MySQL.. na tomto kompe to neviem rozbehat a neviem kde moze byt problem.. skusal som uz PHP Home Edition 2, Easy PHP ale aj instalaciu Apache PHP a MySQL podla clanku http://www.programujte.com/view.php?cisloclanku=2007011101-Instalace-Apache-2,-PHP-5-a-MySQL-5-krok-za-krokem.
Test konfiguracie prebehol uspesne.
Na druhom kompe mi ide vsetko v pohode ale s tymto mam stale problemy. Dam zobrazit stranku na localhoste ale prehliadac stale caka a nic sa nedeje.. neviete kde moze byt problem? uz som z toho zufaly.. pritom som to robil presne podla navodu.. dik

skusal som aj zmenit port na 8080 ale nepomohlo to...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Martin Šimko
~ Redaktor
0
Grafoman
18. 2. 2007   #2
-
0
-

zkus změnit port z 80 na 81, už jsem se setkla s tím, že na portu 80 to nešlo..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
Milan0
Stálý člen
18. 2. 2007   #3
-
0
-

To Mautinek:Nepomohlo to.. skusim este restartnut komp.. ale neviem no.. skusal som dat port 8080 ale to tiez neslo..
A este by som sa spytal: v php5 treba kod davat medzi <?php ...?> lebo takto: <?...?> mi to nejde a robi mi to dost problem kedze vsetky skripty mam tak robene a nemozem si to teraz pozriet (na druhom kompe).. a prepisovanie je nadlho..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
18. 2. 2007   #4
-
0
-

divný, s nastavením nemopohu. jinak používat lze obojí. ale lepší je používat <?php ... ?> (sice si už nepamatuju proč, ale to je jedno)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
olgo0
Věrný člen
18. 2. 2007   #5
-
0
-

To mORb: ano v php5 to musi byt v <?php...?> inak kazdy editor ma funkciu na zamenu retazcov. najdes "<?" nahradis za "<?php" a mas to.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Milan0
Stálý člen
18. 2. 2007   #6
-
0
-

To olgo: aha to som nevedel.. dik.. a ctrl+h ma nenapadlo:D
To JMM: aj mne to je divne.. na tomto kompe sa mi to este nikdy nepodarilo rozbehat... prehliadac mi nevypisuje ze sa nepodarilo najst server ale len natahuje natahuje a nic..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
olgo0
Věrný člen
18. 2. 2007   #7
-
0
-

To mORb: od toho ty stroje snad su nie? =:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
18. 2. 2007   #8
-
0
-

JMM píše:#
# (sice si už nepamatuju proč, ale to je jedno)


protože XML použiva stejnou zahajovaci sekvenci "<?" no a když maš v jednom souboru kombinaci php a xml... no tak php paser dojede na tom XML

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Martin Šimko
~ Redaktor
0
Grafoman
18. 2. 2007   #9
-
0
-

To mORb: a vypíše ti něco phpinfo() ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
Milan0
Stálý člen
18. 2. 2007   #10
-
0
-

To Mautinek:nie nic... stale sa len pripaja.. a nic to nerobi..
Ak dam otvorit akukolvek stranku tak robi to iste.. pripaja sa a nic...
Robilo mi to aj ked som skusal instalovat PHP Home Edition 2 ale vtedy mi blbol aj apache.. teda ze niekedy sa zapol niekedy zase nie.. no a teraz sa zapne ..aj mysql server ide ale nic sa nedeje.. test mi vypisal "Syntax OK"
Dokonca som minule kvoli tomu formatol komp ale nepomohlo to..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Milan0
Stálý člen
19. 2. 2007   #11
-
0
-

a este ake zmeny su v PHP5 lebo uz som svoje skripty opravil.. vsade som dal <?php... ale stale mi to vyhadzuje chyby..
Notice: Undefined variable: uzivatel in... atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Martin Šimko
~ Redaktor
0
Grafoman
19. 2. 2007   #12
-
0
-

hlavní novinky v PHP 5:
zdokonalená výbava OOP, zpracování výjimek ve stylu try/catch, lepší zpracování řetězců, zdokonalená podpora SQLite, webových služeb a XML,....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
olgo0
Věrný člen
19. 2. 2007   #13
-
0
-

To mORb: asi by bolo vhodne prilozit konkretnu cast scriptu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Milan0
Stálý člen
19. 2. 2007   #14
-
0
-

Notice: Undefined variable: db_administration_login in C:\Web\www\Pacienti LINUX\stat.php on line 11
Notice: Undefined variable: db_administration_password in C:\Web\www\Pacienti LINUX\stat.php on line 11
.
.
.
$zobrazitForm=true;
if ($db_administration_login!="" || $db_administration_password!=""): //RIADOK 11
$result = MySQL_Query("SELECT * FROM tabulka WHERE Login='$db_administration_login'");
if (MySQL_Num_Rows($result)):
.
.
.
Tie hlasenia mi hadze takmer pri kazdej premennej..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Pinkava Pavel0
Stálý člen
19. 2. 2007   #15
-
0
-

Spíš se podívej, jakou hodnotu těm proměnným přiřazuješ na začátku skriptu. Protože jestli ne, tak je nemůžeš porovnávat, protože hodnota dané proměnné neexistuje. Pokud ten skript stat.php někam includuješ, zkus použít fci IsSet() a zkontroluj si, jestli se předávaná hodnota dané proměnné přiřadí.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Něco tak nepatrného, jako je mávnutí motýlích křídel, může způsobit uragán, který zasáhne celý svět. -- teorie chaosu --
Milan0
Stálý člen
19. 2. 2007   #16
-
0
-

To pin2k: ale problem je v tom ze som si len preinstaloval apache a nahodil som php5.. tieto skripty mi normalne ficia na nete.. a teraz mam na localhoste tento problem...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Martin Šimko
~ Redaktor
0
Grafoman
19. 2. 2007   #17
-
0
-

To mORb: možná je jen chyba v nastaveni apache..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
Milan0
Stálý člen
19. 2. 2007   #18
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Pinkava Pavel0
Stálý člen
19. 2. 2007   #19
-
0
-

Aha, sory to jsem přehlédnul. Ale jak říká Mautinek...asi nastavení Apache.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Něco tak nepatrného, jako je mávnutí motýlích křídel, může způsobit uragán, který zasáhne celý svět. -- teorie chaosu --
Milan0
Stálý člen
19. 2. 2007   #20
-
0
-

To pin2k:v poho..:) ale s tym nemam ziadne skusenosti takze ak je nieco zle v tom clanku co som spominal predtym tak tam chybu mam aj ja.. este som si potom dole vsimol ze bolo potrebne prehrat do Windows/system 2 dll kniznice.. (to v clanku nebolo)... za radu dakujem!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Milan0
Stálý člen
19. 2. 2007   #21
-
0
-

uz som nasiel kde som pravdepodobne spravil chybu.. idem to preinstalovat a uvidime..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Zdeněk Večeřa
~ Korektor
0
Grafoman
19. 2. 2007   #22
-
0
-

mORb píše:#
# takze ak je nieco zle v tom clanku co som spominal predtym tak tam chybu mam aj ja..



V článku by žádná chyba být neměla (minimálně usuzuji dle ohlasů z komentářů). Drtivé většině čtenářů se instalace podařila.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
Milan0
Stálý člen
19. 2. 2007   #23
-
0
-

no neviem potom no.. preinstaloval som to ale nepomohlo to.. chyba je stale ta ista.. idem sa este pozriet ci sa mi dobre ulozili zmeny v skriptoch teda z <? na <?php.... potom fakt uz neviem..


EDIT: Tak skripty sa ulozili dobre.. tak uz fakt neviem kde moze byt problem...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Zdeněk Večeřa
~ Korektor
0
Grafoman
20. 2. 2007   #24
-
0
-

Řeší se zde dvě věci, první je nefunkčnost instalace Apache a druhá je konkrétní kód PHP.
Pokud ti Apache po kontrole vypíše "Syntax OK", tak to znamená, že je nastaven správně, tedy alespoň že není (neměla by být) v konfigurákách chyba. Pokud Apache spustíš, rozsvítí se v tray zelená šipka, anebo ani ta nenaběhne?
Pokusil bych se všechno vypnout, počínaje IM klienty (vč. skype), firewall, a možná i nějaký rezidentní programy (spyware, antiviry... myslím, že je to paranoidní blbost, ale zkusil bych to). Také doporučuji pořádně překontrolovat port.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
Milan0
Stálý člen
20. 2. 2007   #25
-
0
-

To Zdeny:ja som na oboch kompoch preinstaloval apache.. na jednom mi doteraz nesiel nikdy a na druhom som mal predtym php home edition 2 a teraz som skusil instalacku podla navodu.. a vzladom na to ze som teraz presiel na php5 riesim teraz problemy s kodom.. no a v pripade druheho kompu.. zelena sipka svieti.. skusim urobti ako vravis.. ale pravdepodobne zajtra ho cely formatnem... a potom uvidim..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Milan0
Stálý člen
20. 2. 2007   #26
-
0
-

no hodim sem radsej cely skript:
index.php:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />
<title>FHI - Student Materials</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="default.css" />
<link rel="shortcut icon" href="images/ikonka.ico" />
</head>
<body>
<?php
include "./connect.php";
?>
<div id="container">
<div id="top"><h1 class="invisible">top_image</h1></div>
<div id="logo_top"> </div>
<div id="logo_mid"><h1 class="invisible">logo_mid_image</h1></div>
<!--NAVLIST-->
<ul id="navlist">
<li><a class="button" href="http://www.fhi.pacienti.sk/index.php?page=grade&rocnik=5">
<img src="images/buttons/fifth_grade.gif" onmouseover="this.src = 'images/buttons/fifth_grade_hover.gif';" onmouseout="this.src = 'images/buttons/fifth_grade.gif';" border="0" alt="Button" />
</a></li>
<li><a class="button" href="http://www.fhi.pacienti.sk/index.php?page=grade&rocnik=4">
<img src="images/buttons/fourth_grade.gif" onmouseover="this.src = 'images/buttons/fourth_grade_hover.gif';" onmouseout="this.src = 'images/buttons/fourth_grade.gif';" border="0" alt="Button" />
</a></li>
<li><a class="button" href="http://www.fhi.pacienti.sk/index.php?page=default">
<img src="images/buttons/third_grade.gif" onmouseover="this.src = 'images/buttons/third_grade_hover.gif';" onmouseout="this.src = 'images/buttons/third_grade.gif';" border="0" alt="Button" />
</a></li>
<li><a class="button" href="http://www.fhi.pacienti.sk/index.php?page=grade&rocnik=2">
<img src="images/buttons/second_grade.gif" onmouseover="this.src = 'images/buttons/second_grade_hover.gif';" onmouseout="this.src = 'images/buttons/second_grade.gif';" border="0" alt="Button" />
</a></li>
<li><a class="button" href="http://www.fhi.pacienti.sk/index.php?page=grade&rocnik=1">
<img src="images/buttons/first_grade.gif" onmouseover="this.src = 'images/buttons/first_grade_hover.gif';" onmouseout="this.src = 'images/buttons/first_grade.gif';" border="0" alt="Button" />
</a></li>
</ul>
<!--NAVLIST - Koniec-->
<!--MAIN-->
<div id="main">
<?php
$page = ($_GET['page'] != '') ? $_GET['page'] : 'default';
$go = "$page.php";
if (file_exists($go)) include ($go); else;
?>
</div>
<!--MAIN - Koniec-->
<div id="bottom">
Webdesign by - <a class="red_a" href="http://www.pacienti.sk/index.php?page=user&id=1" target="_blank">mORb</a> © 2007
</div>
<div id="valid">
<a href="http://validator.w3.org/check?uri=www.fhi.pacienti.sk" target="_blank"><img src="images/W3C/W3C_xhtml.gif" alt="W3C XHTML Validator" title="W3C XHTML Validator" /></a>
<a href="http://validator.w3.org/check?uri=www.fhi.pacienti.sk/default.css" target="_blank"><img src="images/W3C/W3C_css.gif" alt="W3C CSS Validator" title="W3C CSS Validator" /></a>
</div>
</div>
</div>
</body>

</html>

TOTO je stranka (default.php) ktora sa zobrazi v maine..
<div id="main_top"><img src="images/main_third_top.gif" alt="Main Top" /></div>

<div id="main_mid">
<?php
$zobraz_predmety_dotaz=mysql_query("Select * from materialy_predmet where rocnik=3 order by nazov_predmetu");
$pocet_predmetov=mysql_num_rows($zobraz_predmety_dotaz);

if($pocet_predmetov==0){
include "./empty.php";
}

else{
echo'<table class="materials" cellpadding="0" cellspacing="0">';
echo'<tr><td class="subject_top">Predmet</td><td class="count_top">Materiálov</td><td class="semester_top">Semester</td><td class="last_mat_top">Posledný</td></tr>';


while($zobraz_predmety = mysql_fetch_array($zobraz_predmety_dotaz)){
$id_predmet=$zobraz_predmety["id_predmet"];
$nazov_predmet=$zobraz_predmety["nazov_predmetu"];
$nazov_predmet=$zobraz_predmety["nazov_predmetu"];
$semester=$zobraz_predmety["semester"];
if($semester==1){$semester="Zimný";}
if($semester==2){$semester="Letný";}
//ZISTI POCET SUBOROV V DANEJ TEME
$zisti_pocet_dotaz=mysql_query("Select * from materialy_subor where id_predmet='$id_predmet'");
$pocet_suborov=mysql_num_rows($zisti_pocet_dotaz);
//Zisti posledny subor
$posledny_subor_dotaz=mysql_query("Select * from materialy_subor where id_predmet='$id_predmet' order by time desc limit 1");
$posledny_subor=mysql_fetch_assoc($posledny_subor_dotaz);
$posl_id_subor=$posledny_subor["id_subor"];
$posl_nazov_suboru=$posledny_subor["nazov_suboru"];

if($pocet_suborov!=0){
?>
<tr class="line" onmouseover="this.bgColor='#444444';" onmouseout="this.bgColor='#353535';">
<?php
echo'<td class="subject"><a href="http://www.fhi.pacienti.sk/index.php?page=files&id_predmet='.$id_predmet.'" class="grey_bold">'.$nazov_predmet.'</a></td><td class="count">'.$pocet_suborov.'</td><td class="semster">'.$semester.'</td><td class="last_mat"><a href="http://www.pacienti.sk/materialy/'.$id_predmet.'/'.$posl_id_subor.'/'.$posl_nazov_suboru.'" class="grey">'.$posl_nazov_suboru.'</a></td>';
?>
</tr>
<?php
}
else{
?>
<tr class="line" onmouseover="this.bgColor='#444444';" onmouseout="this.bgColor='#353535';">
<?php
echo'<td class="subject"><a href="http://www.fhi.pacienti.sk/index.php?page=files&id_predmet='.$id_predmet.'" class="grey_bold">'.$nazov_predmet.'</a></td><td class="count">'.$pocet_suborov.'</td><td class="semster">'.$semester.'</td><td class="last_mat">žiadne súbory</td>';
?>
</tr>
<?php
}

}//end while
echo'</table>';
}
?>

</div>
<div id="main_bottom"><img src="images/main_third_bottom.gif" alt="Main Top" /></div>

na hostingu to vypada takto: http://www.fhi.pacienti.sk
no a u mna to vypada takto:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Prog.0
Věrný člen
20. 2. 2007   #27
-
0
-

Formatovat disk nemusis, to ti nepomoze :D aj postup instalacie predpokladam ze mas spravny. Problem bude skor v nejakych nastaveniach v php.ini, na ktore niesi zvyknuty. Pred tym si mal pravdepodobne regisrer_globals = on, teraz ho mas asi off. Taktiez by som si zapol vyhadzovanie vsetkych chyb a warnigov a chybu by mal vyhodit uz tento riadok:

$page = ($_GET['page'] != '') ? $_GET['page'] : 'default';

..porovnavas v nom $_GET['page'] s prazdnym retazcom, ale $_GET['page'] nemusi byt nastavena, takze ju nepozna, cize sa prazdnemu retazcu nerovna... nakoniec sa tam nepriradi 'default' ale ostane nenastavena...

predpokladam ze chybu ti potom vyhadzovalo ked $page bola nenastavena premenna, cize nevedel co ma za nu dosadit:
$go = "$page.php"; // typujem ze toto je tvoj riadok 77 


radsej pouzi toto:
$page = IsSet($_GET['page']) ? $_GET['page'] : 'default';


mozes skusit zadat do browsera adresu [podtrzene]Http://localhost/fhi/index.php?page=default[/podtrzene], ze ci sa objavi ta ista chyba, alebo sa to aspon posunie dalej...

a aj celkovo si zvykni radsej namiesto if ($premenna !='')... pouzivat if (IsSet($premenna))...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Milan0
Stálý člen
20. 2. 2007   #28
-
0
-

To Prog.: zmenil som to a uz sa mi neobjavuje ta prva chyba... ale ostatne veci sa nezmenili.. zapol som aj register_globals..
warningy mam zapnute (teda display_errors a display_startup_errors ci ako to tam bolo)...
Nemate niekto nejake sikovne stranky co sa tykaju nastavenie apache a php? lebo neviem ani co je co ked chcem nieco zmenit:)
dik...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Prog.0
Věrný člen
20. 2. 2007   #29
-
0
-

nj, lepsie som pozrel tu hlasku co tam bola a bol to len notice, tak predsa to reagovalo spravne, nepoznal index page v poli $_GET, a radok 77 bol o jeden vyzsie :D ...ten zvysok, hm, pozri ci tam nemas niekde otvoreny apostrof/uvodzovku... tiez skus hodit aspon jednu medzeru medzi echo a retazec (z echo'retazec' na echo 'retazec'). Neviem, ja davam za echo stale medzeru abo tab.

Tiez si pozri co to vlastne vygeneruje (pozri html zdrojak). Mozno to nejaku chybu vyhodilo, ale ty ju nevidis lebo je v nejakom tagu...

Ked uz nic nebude pomahat tak tu zaves dane zdrojaky a vygenerovany html kod... mozes prilozit aj php.ini, ale si myslim ze je problem niekde v kode...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
olgo0
Věrný člen
20. 2. 2007   #30
-
0
-

co sa tyh chyb tyka vypisujem vsetko pomocou error_reporting=E_ALL v php.ini. sice pise kazdu blbost ale lepsie ako keby si mal hadat v com moze byt problem

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Prog.0
Věrný člen
20. 2. 2007   #31
-
0
-

To olgo: Ja som tiez pozapinal vsetko uz ani neviem kde vsade a este aj mysql mi hlasy chyby ked na konci prave s resultom nepouzijem MySQL_free_result($result); :D Spociatku tie warnings a notices strasne otravuju, ale potom to nauci pisat sprave kody a bezia ti viacmenej nezavisle na konfiguracii ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Milan0
Stálý člen
20. 2. 2007   #32
-
0
-

dobra sprava je ze som ten jeden komp formatol a ako prve som nahodil apache.. a uz mi to tu ide..(uvidim ako sa to bude vyvijat dalej ked budem instalovat dalsie programy.. lebo nic okrem apache firewallu antiviru mozilly a ad-awaru tu nic nemam) ...ale zla sprava je ze chyba je aj tu taka ista ako na druhom kompe.. takyto kod sa mi vygeneroval:

EDIT: Kod som dal prec.. pretoze v tomto pripade to bola uz moja blbost.. v tomto skripte som nemal <?php ale <? takze tento mi zatial funguje.. idem sa pozriet este na dalsi skript.. kde bolo ovela viacej errorov.. potom dam vediet

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Prog.0
Věrný člen
20. 2. 2007   #33
-
0
-

pozri si len druhy riadok a to co ide za nim v tom vystupe co si tu pacol... Co to nevidis? Mas tam niekde <? namiesto <?php a ten vsetok ten kod ti ide do vystupu...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Milan0
Stálý člen
20. 2. 2007   #34
-
0
-

To Prog.: jojo akurat som to tam upravoval:) som si to potom vsimol:) ale v dalsich skriptoch mam vsade <?php ale same chyby.. idem sa na to pozriet len si tu musim este ponastavovat siet a blbosti po tom formate..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Milan0
Stálý člen
20. 2. 2007   #35
-
0
-

ok tak s dalsimi skriptami mam problem.. funkcne skripty vyzeraju takto: http://www.pacienti.sk
no a takto to vypada u mna:



no a kedze vacsina chyb vychadza zo suboru stat.php tak ho sem pastnem:

<?php

session_start();
Error_Reporting();
include "./connect.php";
if (!$spojenie):
echo "<center><b style=color:red>Nepodarilo sa spojiť s databázou</b></center>";
echo "</body></html>";
exit;
endif;
$zobrazitForm=true;
if ($db_administration_login!="" || $db_administration_password!=""):
$result = MySQL_Query("SELECT * FROM admin WHERE Login='$db_administration_login'");
if (MySQL_Num_Rows($result)):
$uzivatel = MySQL_Fetch_Array($result);
if ($db_administration_password!=$uzivatel["Password"]):
$chyba = "Chybné heslo!";
else:
$zobrazitForm=false;
endif;
endif;
MySQL_Free_Result($result);
endif;
//informacie prihlaseneho uzivatela
$idusr=$uzivatel["id"];
$psw=$uzivatel["Password"];
$login_name=$uzivatel["Login"];
$meno=$uzivatel["Meno"];
$email=$uzivatel["email"];
$telefon=$uzivatel["telefon"];
$fotka=$uzivatel["fotka"];
$icq=$uzivatel["ICQ"];
$skype_l=$uzivatel["skype"];
$MSN_l=$uzivatel["MSN"];
$pohl=$uzivatel["pohlavie"];
$eyecolor_l=$uzivatel["eyecolor"];
$haircolor_l=$uzivatel["haircolor"];
$zamestnanie_l=$uzivatel["zamestnanie"];
$mesto_l=$uzivatel["mesto"];
$diagnoza_l=$uzivatel["diagnoza"];
$podnik_l=$uzivatel["podnik"];
$drinky_l=$uzivatel["drinky"];
$web_l=$uzivatel["web"];
$d=$uzivatel["den"];
$me=$uzivatel["mesiac"];
$r=$uzivatel["rok"];
$group_1=$uzivatel["skupina"];


//$kont_time=time();
//mysql_query("Update onlinestat set kontrola='$kont_time' where id='$idusr'");
//informacie ostatnych uzivatelov
$info = mysql_query("select * from admin where id='$id'");
$user = MySQL_Fetch_Array($info);

$id=$user["id"];
$l=$user["Login"];
$m=$user["Meno"];
$em=$user["email"];
$tel=$user["telefon"];
$fot=$user["fotka"];
$icqnumb=$user["ICQ"];
$skype_u=$user["skype"];
$MSN_u=$user["MSN"];
$gend=$user["pohlavie"];
$eyecolor_u=$user["eyecolor"];
$haircolor_u=$user["haircolor"];
$zamestnanie_u=$user["zamestnanie"];
$mesto_u=$user["mesto"];
$diagnoza_u=$user["diagnoza"];
$podnik_u=$user["podnik"];
$drinky_u=$user["drinky"];
$web_u=$user["web"];
$dn=$user["den"];
$ms=$user["mesiac"];
$rk=$user["rok"];
$group_2=$user["skupina"];


$select_control=mysql_query("Select*from onlinestat where id not in('$idusr') and stat='a'");
echo MySQL_error();
while($select_cont=mysql_fetch_array($select_control))
{
$aktualny_cas=time();
$doba_uplynutia=15*60;
$datum=date("d.m.Y");
$cas=date("H:i:s");
if($aktualny_cas>$select_cont[kontrola]+$doba_uplynutia)
{
mysql_query("UPDATE onlinestat set stat='n' where id='$select_cont[id]'");
mysql_query("UPDATE onlinestat set last_date='$datum' where id='$select_cont[id]'");
mysql_query("UPDATE onlinestat set last_time='$cas' where id='$select_cont[id]'");
}
}
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Prog.0
Věrný člen
20. 2. 2007   #36
-
0
-

Jou, nechci aby som ti to tam teraz vsetko poriesil, uz prvy Notice ti hovori, ze nepozna $db_administration_login

mas tam $db_administration_login!="" (porovnavas neznamu premennu s retazazcom) To je to co som ti uz aj vyzsie pisal, ze pouzi radsej IsSet($db_administration_login)

Dalsie notices sa ti sypu pri pristupe k premennej $uzivatel:

$idusr=$uzivatel["id"];

$psw=$uzivatel["Password"];
$login_name=$uzivatel["Login"];

..lenze ak ti kod pred tym nezbehne, tak $uzivatel je pre neho neznama premenna..

vsetko su to len notices - (nic extremne podstatne). Cize mozes spravit to, ze vsetky zdrojaky napises "slusnejsie", alebo vypnes zobrazovanie tychto sprav (php.ini : error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Milan0
Stálý člen
20. 2. 2007   #37
-
0
-

aha.. takze chyba tam v podstate nie je, ale mam len zle napisany kod? lebo tie notices mi tam robia dost bordel a na hostingu je vsetko v poriadku.. ok vyskusam odteraz vyuzivat radsej IsSet.. skusim vypnut tie hlasenia co to porobi...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Milan0
Stálý člen
20. 2. 2007   #38
-
0
-

juhuuuuuuuuuu:) funguje mi to:) dikes moc.. pri robeni dalsieho projektu si to ale zapnem a budem pouzivat IsSet.. a ja sa tu s tym se*em ze kde mozem mat chyby.. a konecne sa mi to podarilo rozbehat aj tu.. dik za trpezlivost a za rady!!!!!! mate to u mna vsetci..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Prog.0
Věrný člen
20. 2. 2007   #39
-
0
-

No, chyba ako chyba... Ide o to, ze ak napises scripty poriadne, mas jedno na ako striktne nekonfiguravany server pojdes, vsade ti pojde vsetko no-problem ;-)

Ja mam na hoste na ktorom vyvyjam mam stale zapnute vsetky chybove hlasenia, ale na verejnom serveri uz niektore erorove hlasky vypinam...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Milan0
Stálý člen
20. 2. 2007   #40
-
0
-

To Prog.: jojo je to dobry sposob.. ja si to zatial ale necham vypnute ked tam budem dorabat nejake veci.. lebo cele prerabat sa mi to nechce:) zatial teda.. v lete to chcem komplet cele prerobit.. lebo pri tvorbe stranky som sa len chcel ucit HTML a PHP a vobec som nemal predstavu o com to bude.. a teda velka vacsina nie je tak ako by mohla byt.. a nie je to vobec efektivne ked tam chcem teraz dorabat dalsie veci.. pri novom projekte zapnem vsetky hlasenia..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Milan0
Stálý člen
22. 2. 2007   #41
-
0
-

som narazil na dalsi problem.. importoval som si na localhost databazu z hostingu a skripty.. avsak ked chcem importovat data do db pomocou formularu vypise mi tuto chybu..:

Out of range value adjusted for column 'id_prispevok' at row 1Incorrect datetime value: '' for column 'dat_zobrazenia' at row 1Incorrect datetime value: '' for column 'dat_zobrazenia' at row 1

data ukladam: MySQL_Query("INSERT INTO forum VALUES('','$id[id_tema]','$uid','$_POST[prispevok]','',now())"); pricom to prve je id_prispevok (auto_increment)

do druhej tabulky: Mysql_Query("Insert into new_prispevok values ('$idu','$id[id_tema]','')"); pricom to posledne je dat_zobrazenia (typ datetime default 0000-00-00 00:00:00)

na hostingu to facha v poho.. neviem kde mozem mat zase problem v podstate mi nefunguje ziadny import.... dik

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý