Vyhledavani pocet prvku v poli – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vyhledavani pocet prvku v poli – Java – Fórum – Programujte.comVyhledavani pocet prvku v poli – Java – Fórum – Programujte.com

 

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Jakub
~ Anonymní uživatel
905 příspěvků
12. 11. 2016   #1
-
0
-

ahoj muzu se zeptat?

mam ve slozce urcity pocet obrazků a v programu mam zalozene pole u kterého potřebuji zjistit počet prvků v té složce ve které mam ulozeny ty obrazky.

jednodušeně řečeno:

chci urcit velikost pole počtem obrázků ve složce jde to nějak?

ps. posílam screen shot:

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.34.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
12. 11. 2016   #2
-
0
-

File.listFiles()

File[] soubory = new File("slozka").listFiles(new FilenameFilter() {
    public boolean accept(File dir, String name) {
        return name.endsWith(".gif");
    }
});

... soubory.length ...
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Jakub
~ Anonymní uživatel
905 příspěvků
12. 11. 2016   #3
-
0
-

#2 gna
díky moc :))

šlo by ještě nějak udělat ,abych je nemusel davat do toho pole 5x ,tak šlo by ušetřit těch 5 řádků a dát tam nějaký for cyklus který by je postupně všechny prošel ty obrazky a do každé přihrádky u pole uložil jeden obrazek?

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.34.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
12. 11. 2016   #4
-
0
-

Asi nechápu, něco takového ?

ImageIcon[] Rovnice = new ImageIcon[soubory.length];

for (int i = 0; i < soubory.length; i++) {
	Rovnice[i] = new ImageIcon(soubory[i].getName());
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Jakub
~ Anonymní uživatel
905 příspěvků
12. 11. 2016   #5
-
0
-

#4 gna
stejně mi to nějak nejde a nevím proč :(

já mám v té složce Schema uložených 5 obrázků typu png a chtěl bych je jen uložit do pole obrázků a poté je nějak pomocí swing vykreslit na okno.

Jenze když napisu soubory.length a vypisu tu hodnotu do nějakého labelu ,tak to vypíše 0 přitom by to mělo vypsat 5

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.34.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
12. 11. 2016   #6
-
0
-

A máš tu cestu správně? Zkus tam dát "." a podívej se co do toho accept leze.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Jakub
~ Anonymní uživatel
905 příspěvků
12. 11. 2016   #7
-
0
-

#6 gna
já ten soubor mam hozený v tý složce ve který mám i ten program

D:\Users\Jakub\Documents\eclipse\VybuzeniCivky\VybuzeniCivky

a tam jsou složky:.setting,bin,Rovnice,Schema a src + .classpath a .project

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.42.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Podobná vlákna

Počet prvků v poli — založil Hmm

Počet prvků poli — založil suchla12

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý