Oddelenie GUI – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Oddelenie GUI – Java – Fórum – Programujte.comOddelenie GUI – Java – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vytvořte si vlastní webové stránky. Snadno, rychle a levně přes Saywebpage.com
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

popp
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
12. 11. 2016   #1
-
0
-

Ako zavolam toto jTextField1.setText(""); mimo triedy s GUI? Potrebujem si vytvorit metodu v triede GUI ktora bude obsahovat jTextField1.setText(""); a tu metodu budem volat v inej triede ked budem chciet vymazat jTextField1?

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.84.–
gna
~ Anonymní uživatel
1076 příspěvků
12. 11. 2016   #2
-
0
-

Můžeš té třídě X předat referenci na GUI. Třeba konstruktorem. Takže třída X bude vypadat takhle: 

public class X {
    private GUI gui;

    public X(GUI gui) {
        this.gui = gui;
    }

    public void blabla() {
        gui.necoNeco;
    }
    ...
}

A při vytváření X pak tu referenci předáš:

GUI gui = new GUI();
...
X x = new X(gui);

Pokud to X vytváříš přímo v GUI, tak tam dáš this.

public class GUI {
    ...
    public void metoda() {
        X x = new X(this);
	x.blabla();
    }
    ...
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
gna
~ Anonymní uživatel
1076 příspěvků
12. 11. 2016   #3
-
0
-

Nemusíš vytvářet metodu. Když už máš referenci na to GUI, tak přes ni můžeš přistupovat přímo k tomu jTextField1 -- pokud je public. Ale takové oddělení nemá smysl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
popp
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
12. 11. 2016   #4
-
0
-

Ako to bude lepsie takto

 v GUI budem mat

public JTextField getjTextField1() {
        return jTextField1;
    }

a v triede X

gui.getjTextField1().setText("");


alebo priamo v GUI spravim

public void metoda(){
	jTextField1.setText("");
}

a tu zavolam v triede X?

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.84.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Podobná vlákna

Oddelenie hodín od dátumu — založil Afinn

GUI — založil eximik

Gui — založil joudikkk

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032020 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý