Předávání pomocí formálního parametru – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Předávání pomocí formálního parametru – Java – Fórum – Programujte.comPředávání pomocí formálního parametru – Java – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Zdeněk
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
12. 11. 2016   #1
-
0
-

Ahojte, potřeboval bych pomoc s tímhle:

Načtěte celé číslo a splňte tyto úkoly:

Vypočítejte faktoriál zadaného čísla.
Zjistěte, zda je číslo sudé nebo liché.
Zjistěte, zda je číslo prvočíslo.
Zjistěte, zda je číslo dokonalé (dokonalé číslo je celé číslo, které je součtem všech svých dělitelů mimo sebe sama, např. 6 = 3 + 2 + 1).
Vypočítejte součet všech celých čísel od jedničky do načteného čísla.

Pro každý z výše uvedených úkolů sestavte vlastní statickou metodu, které budete předávat pomocí formálního parametru načtené číslo. Metoda bude vracet výsledek do místa volání, tisk výsledků zařaďte do metody main().

6. Vytiskněte všechna prvočísla z definovaného intervalu – dolní a horní hranici intervalu zadejte z klávesnice v metodě main(). Sestavte vlastní statickou metodu, které budete předávat pomocí formálních parametrů dolní a horní hranici intervalu. Metoda nebude nic vracet, tisk nalezených prvočísel se provede v metodě. Pro zjištění, zda se jedná o prvočíslo, použijte metodu z bodu 3.

 Po vytištění výsledku nabídněte možnost celý výpočet opakovat.

Je tady nějaká dobrá duše?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.236.–
Kit+14
Guru
12. 11. 2016   #2
-
0
-

#1 Zdeněk
Dobrá duše by se jistě našla. Kolik toho už máš hotového?

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zdeněk
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
12. 11. 2016   #3
-
0
-

public class Faktorial{
    public static void main (String[]args) { 
       int cislo;
       long vysledek;
       System.out.print("Zadej celé kladné číslo: ");
           cislo = VstupDat.ctiInt();
               if(n>=0){
                vysledek = fakt 1(cislo);                
               System.out.println("Faktoriál zadaného čísla je: " + vysledek);
                     }
              else System.out.println("Z tohoto čísla nelze vypočítat faktoriál!");
              }
     public static long fakt1 (int n) { 
       int v = 1;
       for (int i = 2; i <= n; i++){
                   v = v*i;   
                   } 
                   return v;  } }

a už teď mi to vyhazuje chybu:-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.236.–
Zdeněk
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
12. 11. 2016   #4
-
0
-

#2 Kit

public class Ukol {

public static long fakt1 (int n){
       int v = 1;
       for (int i = 2; i <= n; i++){    v = v*i;   }
       return v;  }

static int prvoCislo(int x){
       boolean t = true;
       if (poc < 2) return false;
       if (poc == 2) return true;
       if (poc % 2 == 0) return false; 

       for (int i = 3; i < x/2; i++){
       if (poc % i == 0){     
                        t = false;
                              break;      
                              }   }   
                              return t;   }
                              
                                
static int soucet(int n) {
    int s=0;
    for(int i=1; i<=n; i++)
         s+= i;
       return s;
       }

public static void main (String[]args){ 
int cislo;   long vysl;
System.out.print("zadej cele kladne cislo: ");
cislo = VstupDat.ctiInt(); 
if (cislo >= 0){    vysl = fakt 1(cislo);
System.out.println("faktorial cisla = "+vysl);
    } 
       else System.out.println("Faktorial nelze vypocitat.");  }   

int boolean prvoCisloVysledek;
System.out.print("Zadej celé kladné číslo: ");
int poc = VstupDat.ctiInt();

prvoCisloVysledek = prvoCislo(poc);{
if(prvoCisloVysledek==true){
     System.out.println("Číslo je prvočíslo"); }
   else {System.out.println("Číslo není prvočíslo.");
   }
 
   
soucet();
int vysledek;
vysledek = soucet(poc);
System.out.println("Soucet cisel od 1 do " + poc +" je: " +  vysledek);  
}}}

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.236.–
JiVi0
Newbie
30. 11. 2016   #5
-
0
-

#4 Zdeněk
protože kopíruješ kusy zdrojáků bez uvažování.

kupříkladu tady máš chybějící třídu VstupDat ...

http://www.builder.cz/cz/forum/tema-1304994-prosim-o-pomoc-s-programem-googleni-nepomohlo/

snad zvládneš zjistit co máš napsat místo proměnné  n v tříde Faktorial ;-) Pokud ne, raději se na to vykašli :-D

pokud jsi zvládnul opravu Faktorial, asi zládně opravit metodu Ukol.prvoCislo, v main si pohraješ se závorkama a  vyhodíš volání metody soucet() a je hotovo ! :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.66.162.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032020 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý