Zoznam v zozname – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zoznam v zozname – Python – Fórum – Programujte.comZoznam v zozname – Python – Fórum – Programujte.com

 

allicce
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
16. 11. 2016   #1
-
0
-

Ahojte,

potrebujem poradiť prečo v mojom kóde keď chcem zapísať na určité miesto v podzozname jeden symbol tak sa mi ten symbol prepíše do všetkých podzoznamov. 

prikladám môj kódOdkaz

jedná sa o funkciu strategy(state, symbol)

Za každú pomoc ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.74.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
16. 11. 2016   #2
-
0
-

To budes mozna muset upresnit, co kde davas.

1. Prom. symbol s vyskytuje jen a pouze na radcich 22, 43, nikam se neuklada. Tudiz veta, "sa mi ten symbol prepíše do všetkých podzoznamov", nedava smysl.

2. show_state(state,4) by melo vypsat 0, 1, 2, 3 + cele pole state

3. radek 43, state(n), by mela udelat pole prazdnych polozek help_file.append(''), toto pole jeste n krat rozmnozit do play_field playing_field.append(help_file), zobrazit, vratit "return playing_field".
Jestli tohle myslis... Jeste ti to muzu prepsat zjednodusene
for j in range (n): help_file.append('x') // kdyz tam dam misto '' pro nazornost 'x'
- help_file[j] = 'x';
- pro n = 5, tak to udela help_file = ['x','x','x','x','x']
for i in range (n): playing_field.append(help_file)
- playing_field[j] = help_file
- playing_field[j] = ['x','x','x','x','x']
- pro n = 5, tak to udela help_file = [ ['x','x','x','x','x'], ['x','x','x','x','x'], ['x','x','x','x','x'], ['x','x','x','x','x'], ['x','x','x','x','x']]
Tak to mas napsane v kodu. Otazka je, zda jsi to chtel takto a nebo jsi ty dva cykly chtel spojit a vytvaret pyramidu? Pokud je chces spojit, musis zachovat odsazeni
 

    for j in range (n):
        help_file.append('')
    for i in range (n):
        playing_field.append(help_file)


    for j in range (n):
        help_file.append('')
        for i in range (n):
            playing_field.append(help_file)
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:b10d:7f...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
16. 11. 2016   #3
-
0
-

- playing_field[i] ... oprava, samozrejme i, cyklus pro playing_field je 'for i in range (n): '

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:b10d:7f...–
allicce
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
16. 11. 2016   #4
-
0
-

#3 peter
jedná sa mi konkrétne o tento príkaz state[0][column] = 3 ja som to zabudla prepísať na ten symbol... ja teda očakávam že sa mi do 0 zoznamu na akoby column pozíciu zapíše 3 ale ono to robí že mi tu trojku zapíše do každého podzoznamu čo je v tom zozname a ja nechápem prečo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.74.–
gna
~ Anonymní uživatel
1853 příspěvků
16. 11. 2016   #5
-
0
-

#4 allicce
state do playing_field několikát vložíš jeden list. Asi tam chceš mít n samostatných listů

playing_field.append(list(help_file))

show_state opakovaně vypisuješ ten samý list. Asi je chceš postupně vypsat všechny.

print(j+1, " ", state[j]) # j namisto i
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
gna
~ Anonymní uživatel
1853 příspěvků
16. 11. 2016   #6
-
0
-

#2 peter
  

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
allicce
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
16. 11. 2016   #7
-
0
-

#5 gna
ďakujem veľmi pekne pomohlo :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.74.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Zoznam — založil CJ

Zoznam funkcii — založil Milan

Zoznam uživateľov — založil Jack

Jednosmerny zoznam — založil Grungy

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý