Bool – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Bool – C / C++ – Fórum – Programujte.comBool – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vytvořte si vlastní webové stránky. Snadno, rychle a levně přes Saywebpage.com
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Anonym
~ Anonymní uživatel
446 příspěvků
24. 11. 2016   #1
-
0
-

Zdravim, mohl by mi nekdo vysvetlit jak funguje toto pred promenou?

*(Bool*) promena;

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 199.64.75.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
24. 11. 2016   #2
-
0
-

#1 Anonym
Jedna se o ziskani hodnoty typu bool na adrese predane ve void pointeru. Ziskani hodnoty je ta prvni hvezdicka. To se nazyva dereference.

Jelikoz promenna neni typu pointer na bool, ale pravdepodobne  void *, tak se to musi pretypovat na pointer na bool. Coz je to   (bool *) promenna;

Priklad:

bool       neco = true; // co chceme predat nekam jinam
void * promenna = (void*)&neco; // do promenne si ulozime adresu promenne neco

// ... nekdy jindy nekde jinde ...

if (*((bool*)promenna)) {
    // pokud hodnota true, tak proved toto...
}

Void pointery se hodne pouzivaji v C jako parametry pro callbacky (funkce predavane do jinych funkci). Napriklad pokud vytvaris nove vlakno v C, tak predas funkci, kterou ma nove vlakno zpracovavat a muzes predat i jeden parametr jako void pointer. (bool je mimochodem od standardu C99, Bool je kdo vi co)

Priklad:

void * worker(void * parametr) {
    while (*((bool*)parametr)) {
        // neco delej dokud je parametr true
    }
    return NULL;
}

// ...
bool run = true;      // thread pobezi, dokud je tu true
pthread_t thread;     // handler thread handler
pthread_create(&thread, NULL, worker, (void *)&run);

// ... 

run = false;          // thread skonci jakmile otestuje hodnotu
pthread_join(thread); // pockat na dokonceni

A co se tyce typu, tak si je musis ohlidat sam. Je klidne mozne pretypovat Slona na Stul a podobne, ikdyz to nedava vubec smysl. Nicmene oboji je tvorene atomy (bajty).

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.3.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

Příklady BOOL — založil Nadšenec

Bool s 2D Polem — založil Mutagen

Sizeof bool — založil Porcepoque

Bool, char, strlen — založil Avidius

Sprintf formátování bool — založil hlucheucho

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032020 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý