Hover na vice prvku – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hover na vice prvku – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comHover na vice prvku – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

koderek
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
28. 11. 2016   #1
-
0
-

Ahoj,

chtel bych vas pozadat o pomoc, jelikoz se uz druhy den trapim s resenim problemu:

mam stranku, na te mam DIV s menu a o neco nize pod DIVem s textem dalsi DIV s obrazkama, polozek v menu je stejne jako obrazku a smazim se docilit toho, aby po najeti mysi na menu se udelal hover na tu polozku menu (to je jednochuche) ale chtel bych jeste aby pover teto polozky udelal hover i na jeden s obrazku.

Abych to shrnul, mam menu, pak obrazky a po najeti mysi na polozku menu potrebuju hover na polozku v menu u na jeden obrazek, idealne zmena barvy polozky menu a zesednuti prislusneho obrazku.

Vite mi s tim nekdo pomoci, nebo aspon navest?

Dekuji, Petr

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.144.139.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
29. 11. 2016   #2
-
0
-

Bud ten obrazek dat dovnitr a napozicovat. Nebo to propojit pres javascript

<div style="position:relative">
<a rel="nofollow" href="#"><img style="position:absolute;top:50px;left:100px;"></a>
<a rel="nofollow" href="#"><img style="position:absolute;top:50px;left:150px;"></a>
</div>

<a rel="nofollow" href="?i=1" onmouseover="f1(this);" onmouseout="f2(this)"></a>
<img id="img1">
<script>
function getId(str) {return 'img'+str.substr(3); }
function getEl(id) {return document.getElementById(id); }
function f1(a) {id = getId(a.href); alert(id); getEl(id).className="hover";}
function f2(a) {id = getId(a.href); alert(id); getEl(id).className="";}
</script>

Oboje netestovano.

https://developer.mozilla.org/cs/docs/Web/JavaScript/Reference/Global_Objects/String/substr
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:49f8:c9...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý