Připojení přes internetovou síť – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

Připojení přes internetovou síť – C / C++ – Fórum – Programujte.comPřipojení přes internetovou síť – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
BezMozek0
Newbie
29. 11. 2016   #1
-
0
-

Dobrý den, nedávno jsem si udělal v SFML program na "připojení v sítí, a následné odesílaní informací", ale když jsem se k tomu vrátil , zjístil jsem ,že v lokální sítí to funguje bez problému, ale když  jsem to chtěl přes internetovou síť tak by to nešlo. Co jsem četl tak bych musel přesměrovávat porty z routeru a nějak jsem se do toho zamotal. A tak prosím zda by mi to někdo dokázal krátce a stručně vysvětlit, budu za to moc vděčný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.243.–
29. 11. 2016   #2
-
0
-

Patří to do jiné konference, s C/C++ to nemá nic společného.

Např. na adrese 10.10.0.3 "domácí" sítě mi poběží MySQL server, který má port 3306. Pro přístup z internetu mimo "domací" síť potřebuji mít přidělenou veřejnou IP. Pro tuto veřejnou IP na routeru nastavím, že požadavky, které příjdou na port 3306 se budou posílat na 10.10.0.3 "domací" sítě. Toto nastavení najdeš v menu routeru tuším jako VPN. Podobně mohu nastavit, že požadavky na port 1234 budou chodit na jiný počítač "domácí" sítě, např 10.10.0.124. Lze nastavit nejen jednotlivé porty, ale i rozsah od do. V manuálu routeru pravděpodobně bude vysvětleno jak na to.

Kromě toho je důležité nastavení Firewallu na počítači, který má tento povel příjmout, musí pro daný port (v našem příkladu 3306 a 1234) propustit požadavky z počítačů i mimo "domácí" síť.

Do třetice může IP "filtrovat" samotná aplikace. I zde musí být povolen přístup z vnější sítě.

hu

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
BezMozek0
Newbie
29. 11. 2016   #3
-
-1
-
Mimo téma

#2 hlucheucho
Asi hloupá otázka, ale musím se zeptat, co když nechci přenastavovat router a chci aby to program automaticky zjístil sám?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.243.–
29. 11. 2016   #4
-
0
-

Bez změny nastavení routeru požadavky "z venku" nedorazí k počítači v "domácí" síti. Jediná šance je naprogramovat svůj program tak aby uživateli nabídl průvodce pomocí kterého snadno změní nastavení routeru. V podstatě by stačily jméno, heslo a pak souhlas se změnou nastavení routeru, program sám ví, jaký port používá a může zjistit na jaké IP v "domácí" síti má počítač, na kterém běží. Lepší se mi jeví do manuálu tvého programu uvést port, který se používá a nastavení routeru nechat na uživateli. Ne vždy má uživatel přístup k nastavení routeru a musí požádat administrátora.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
BezMozek0
Newbie
29. 11. 2016   #5
-
0
-

#4 hlucheucho

Takže asi neexistuje možnost jak to obejít aby se nemusel ručně nastavit port na routeru?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.243.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
29. 11. 2016   #6
-
0
-

#5 BezMozek
pokud router podporuje uPnP (NAT Traversal), mozna nekde sezenes nejakou libku, se kterou to das dohromady.

Nicmene je nutnost mit verejnou IP. Bez toho se na tvuj router z venci nic nedostane. A tim se to nemuze dostat ani dovnitr.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.99.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
BezMozek0
Newbie
29. 11. 2016   #7
-
0
-

Jestli to dobře chápu, když pošlu někam packet a dostanu odpověď tak router začne přesměrovávat na daném portu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.243.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
29. 11. 2016   #8
-
0
-

#7 BezMozek
muze to byt slozitejsi, ale z principu to tak priblizne je.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.99.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
BezMozek0
Newbie
29. 11. 2016   #9
-
0
-

A lze tímto způsobem otevřít port a nechat ho otevřený?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.243.–
gna
~ Anonymní uživatel
894 příspěvků
30. 11. 2016   #10
-
0
-

#9 BezMozek
Víceméně ano, ale je to tochu složitějí (v případě UDP ani ne). Říká se tomu NAT hole punching.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
BezMozek0
Newbie
30. 11. 2016   #11
-
0
-

#10 gna
To zní zajímavě, ale jak tak koukám, tak k tomu budu potřebovat ještě nějaké znalosti.

Ale mezitím mě napadlo: Co použít proxy server jak prostředníka? šlo by to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.243.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 53 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý