Pravidelný sběr dat – MS SQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pravidelný sběr dat – MS SQL – Fórum – Programujte.comPravidelný sběr dat – MS SQL – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Pergoly a střechy Brno

baghira0
Duch
2. 12. 2016   #1
-
0
-

Mám trochu filosofický problém. Dělám aplikaci, která co pět minut se dotazuje na sql server, vyhodnocuje získaná data a pokud vyhovují určitým podmínkám, posílá notifikaci na mobil.
Je lepší tuto aplikaci spouštět přes task scheduler každých 5 minut nebo ji mít spuštěnou trvale s tím, že vyhodnocování bude v nějakém cyklu s pauzou?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.39.92.–
peter
~ Anonymní uživatel
3714 příspěvků
2. 12. 2016   #2
-
0
-

??? Neznam MS server

Na linuxu se da php soubor spustit pres cron (crontab). Funguje to podobne, jako ve windows sheduler. Nastavis soubor, cas, opakovani a frci to.

Pres web prohlizec je zas mozne udelat javascript, ktery kazdych X sekund otevira stranku, treba do iframu nebo meni src pro script tag nebo javascript httpRequest do promenne. To je alternativa.
Je vsak treba pocitat s tim, ze script treba vypadne, odpojis kabel a pak je treba upravit prepocitavani podle rozdilu casu. Cas by mel byt ten, ktery ma server. Program by mel taky pohlidat, aby rozdil casu nebyl prilis velky a kdyz bude, aby pozadoval od uzivatele nejake heslo, kterym takovou zmenu povolis.
Nebo pripadne, aby prepocital data jen pro max tech t+5s a dalsi pripocitani probehlo az v dalsim 5s intervalu. Cili treba po 1 min, kdyz to spustis, tak se pripocita jen 5s a ne rozdil 1 min. Jestli treba delas nejakou hru.
Take bys mel zajistit, aby program nesel spustit 10x po sobe, cili, asi si zapsat cas posledniho vyhodnocovani. Kutilove totiz najdou jmeno scriptu a klidne ho v prohlizeci spusti 100x. U hry by ti provedl pak 100 tahu :)

Treba, ja si ted hral se simulaci ws socket serveru v php pro text/video chat (skype/icq). Pouzil jsem nejaky example v php. Php soubor, ktery bezel v nekonecne smyscce. Bylo treba nastavit v php, ze nema program vypnout po default time-limitu. Nevim, zda bych toto reseni ale pouzil. Spis bych pouzil nejaky hotovy ws-server binarku (u win exe soubor) nez pomale php. Ale pro testovani to bylo ale dostacujici. Nemusel jsem instalovat cizi soft, kde nevis, co vlastne dela jeste dalsiho v pc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:b408:1c...–
gna
~ Anonymní uživatel
1503 příspěvků
2. 12. 2016   #3
-
0
-

#2 peter
Ptal se, jestli je lepší aplikaci opakovaně spouštět, nebo dát do aplikace cyklus! Jsi debil?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
gna
~ Anonymní uživatel
1503 příspěvků
2. 12. 2016   #4
-
0
-

#1 baghira
Pokud máš jistotu, že v každé iteraci po sobě pořádně uklidíš a proces uspíš, tak nebude blokovat žádné prostředky. Nicméně je snadné někde udělat chybu, nebo neznat detaily fungování všech knihoven a systému (všude mají alespoň jeden server, který se v noci pro jistotu restaruje, protože se jinak rozjebe :)) a bývá lepší opakované spouštění.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
5. 12. 2016   #5
-
0
-

K Windows Task Schedulleru: Dokud jsem používal Windows 7, neměl jsem s tím žádný problém, měl 1x denně spustit jednu malou aplikaci. U Windows 10 to často nefunguje, vždy po aktualizaci. Nakonec jsem na to rezignoval.

Asi bych si udělal vlastní službu, která každých 5 minut spustí aplikaci, která provede požadovanou činnost. Aplikace se po provedené práci sama ukončí. Aplikace může běžet na pozadí bez okna. Služba by se měla "probouzet" dost často na to aby zpracovávala požadavky OS (zastavení a pod.).

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
peter
~ Anonymní uživatel
3714 příspěvků
5. 12. 2016   #6
-
0
-

U win 10 ent sleduji ruzne problemy, nektere jako u win 7 ent.
- Po instalaci nefunguje nic, dokud neudelas updaty (nema motherboard, coz je pochopitelne). Hlavne mne udivuje, ze selze i moznost nastavovani ikon v liste vpravo. Kliknes a on ti okno zavre bez vypsani jakekoliv chyby :)
- Po updatu nefunguje dual vga vystup do restartu, kdyz mas kartu s 2x vga, treba v nasem pripade pro projektor
- Po nekterych updatech nefunguje pripojeni na inet. Jako, win si vesele stahje aktulizace, ale asi selze hosts tabulka. Hlavne, hrozne spatne se to vysvetluje uzivatelum zvyklym na XP, kde to nikdy nedelalo.
atd... Takze na win 10 bych se nespolehal.


gna

Pta se na to, zda ma na mobilu mit aplikaci, at uz javascript nebo scheduler nebo na serveru. Tak filozoficky rozebiram ruzne neprijemnosti kazdeho reseni.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:2d3e:88...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Stoj.dat + 20 = bezi.dat — založil Leopik

C# - Filtrování dat — založil Malag

Struktury dat — založil oxidián

Kontrola dat — založil pejtrik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032021 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý