Ahojte, potreboval by som upraviť algoritmus. Doteraz som využíval sha1 na ukladanie hesla, jednoducho je sha1 pred heslom v registrácii a taktiež aj pri prihlásení a skrátka skúma, či sa to zhoduje, skúsil som sha512, nešlo mi to, po odoslaní formulára sa formulár nezobrazil. Pri crypt mi urobila iný hash aj pri tých istých heslách. Potreboval by som nejaký štandard, ktorý sa využíva, ktorý je silný a počíta sa pomalšie ako md5 atď.
V registrácii:
$ins3 = mysqli_query($con,"INSERT INTO `user` (`username`,`password`,`email`,`fraction`,`activated`,`code`) VALUES ('$username', '".sha1($password)."', '$email', '$frakcia', 0, '$code')") or die (mysqli_error($con));
Pri prihlásení:
$login_check = mysqli_query($con,"SELECT `id` FROM `user` WHERE `username`='$username' AND `password`='".sha1($password)."'") or die (mysqli_error($con));
Ako vhodne by som to mal nahradiť? Nerobím s týmito vecami denne potreboval by som niečo ako password_hash a verify so saltom, ak by ste mi vedeli pomôcť, skúšal som príklady z php.net ale bezúspešne.