Vkládání dat z databáze do souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vkládání dat z databáze do souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.comVkládání dat z databáze do souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Hatykar0
Duch
4. 12. 2016   #1
-
0
-

Dobrý den, mám za úkol napsat program, který vypíše všechny položky databáze do souboru. Máme za úkol použít funkci ofstream. Můj nefungující kód

void Ulozeniseznamu(){
    ofstream vystupni_soubor;
        vystupni_soubor.open("Telefonni seznam.txt", ios::out | ios::app);
        if (vystupni_soubor.is_open()){
            for (int i=0; i<poradi; i++){
            vystupni_soubor << vypisaniKontaktu(databaze[i]) << endl;
            }
        } else {
            cout << "soubor se nepodarilo otevrit" <<endl;
        }
        vystupni_soubor.close();

Můj nápad byl použít cyklus for aby projel databázi a jednotlivě tyto položky vypsal, tento postup se bohužel setkal s neúspěchem.

Za každou radu budu rád. Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2:80e:91b4:4566:...–
5. 12. 2016   #2
-
0
-

Úlohu bych rozdělil na dvě části:

1. zápis dat do souboru. Otestoval bych si zápis dat do souboru např tak, že bych měl pole stringů a zkusil bych ho zapsat do souboru.

2. čtení z databáze. Zde záleží na tom, jakou máš databázi a jaké je rozhraní. Doporučuji prostudovat dokumentaci k db. U MySQL se používá "C++ Connector" což představuje objektové rozhraní. Pomocí několika málo objektů a voláním jejich metod se připojíš k db a provedeš dotaz. Recordset obdržíš jak objekt. Voláním metod tohoto objektu pak čteš jednotlivé záznamy.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 54 hostů

Podobná vlákna

Vkladani zaznamu z XML do databaze — založil Anonymní uživatel

Pomoc s PHP/DATABAZE - vkladani — založil Jakub Hencl

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý