Dobrý den, mám starší pc:
Základní deska - GIGABYTE P35-DQ6 (Intel P35)
Processor - Intel Core 2 Duo E6700 (2.66GHz)
Operační paměť - dva moduly ADATA vitesta Extreme Edition DDR2 - 1064+, 1GB (lze podtaktovat na 800 s CL 4-4-4-12 nebo 1066 5-5-5-15) a další dva moduly ADATA vitesta Extreme Edition DDR2 - 1064+, 1GB (1066 5-5-5-15) Dohromady 4GB (aktuálně podle CPU-Z běží na 400MHz - 800 1,80V)
grafická karta - NVIDIA GeForce GTX 275 (ASUS)
HDD - KINGSTON SVP100S296G (96GB Systémový disk) a Seagate ST3320620AS (320GB)
OS - Microsoft Windows Vista Ultimate Edition 64-bit Service Pack 2
FD, DVD obsahuje taky ale výrobce snad nemusím uvádět
Po startu počítače dojde při načítání Windows k pádu počítače, modrá obrazovka. Poté naběhne pc do stavu kde si mohu zvolit režim spuštění Windows, po vybrání spustit v nouzovém režimu dojde k kontrole knihoven a u knihovny crcdisk.sys se kontrola zastaví. Po chvilce najede Windows v nouzovém režimu a zobrazí se okno opravit toto okno odkliknu dám pc vypnout. Poté se počítač vypne počkám cca 20 až 30s a pc zapnu. Počítač najede do Windows normálně bez problému.
Začalo to blbnout koncem listopadu co jsem nainstaloval zkušebně Win. 8 a následně upgrade na Win. 8.1 po aktualizaci. Poté jsem zkoušel vyměnit baterku na základní desce, bylo to potřeba protože baterka byla prázdná, a přeinstaloval zpět na Win. Vista. Systém byl zhruba dva měsíce stabilní a tato chyba se znovu objevila. Zkoušel jsem testovat disky v HD Tune a testovat paměti po dvou kusech pomoci memtest86 a memtest86+, několik hodin jak se doporučuje. Zkoušel jsem i GoldMemory ale ten skončil na 98% u třetího testu od konce, snad proto, že je to omezená neregistrovaná verze. Všechny testy skončili bezchybně.
Setkal se s tím už někdo, tuší někdo jak to opravit?