Nacitanie viacerych cisel z retazca v Cecku – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nacitanie viacerych cisel z retazca v Cecku – C / C++ – Fórum – Programujte.comNacitanie viacerych cisel z retazca v Cecku – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Adam K.
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
8. 12. 2016   #1
-
0
-

Ahojte, potrebovalby som nacitat z retazca v  ktorom je neznamy pocet cisel po jednom nacitavat jednotlive cisla a ulozit ich do premennej alebo pola...rozmyslal som ze by sa dal pouzit strtod tak ze by som nacital jedno cislo, zvysok retazca ulozil a nasledne znova naciital dalsie cislo..Dalo by sa to tak? Alebo poznate lepsi sposob? Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.153.–
8. 12. 2016   #2
-
0
-

Čísla jsou v řetězci oddělena oddělovačem. S použitím funkce strtok "vysekneš" podřetězec představující číslo, zkonvertuješ ho na číslo a uložíš (do pole). Při dalším volání strtok vysekneš další podřetězec ... můžeš tedy výše uvedené provádět v cyklu. Cyklus ukončíš když strok vrátí NULL. Pokud je počet čísel neznámý, pole, kam čísla uložíš, budeš muset alokovat dynamicky a v případě nedostatečné velikosti ho realokovat. Pro tento účel doporučuji si evidovat kapacitu pole (kolik čísel se vejde do alokované paměti) a počet uložených čísel (potřebuješ 2 proměnné)

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
8. 12. 2016   #3
-
0
-

Méně pravděpodobný je zbůsob, kde čísla mají konstantní délku (myslím pevně daný počet cifer, např 125, 054, 007). Pak stačí si zkopírovat příslušný podřetězec a pamatovat si ukazatel na místo, kde mám pokračovat.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Adam K.
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
8. 12. 2016   #4
-
0
-

No uz medzicasom som to vyriesil :D

while (num=(int)strtod(value, &value))
{
  display(root);
}

ale dakujem za pomoc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.153.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý