Dvourozměrné pole – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dvourozměrné pole – Java – Fórum – Programujte.comDvourozměrné pole – Java – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vytvořte si vlastní webové stránky. Snadno, rychle a levně přes Saywebpage.com
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Yenkee0
Newbie
10. 12. 2016   #1
-
0
-

Zdravím,

chtěl bych požádat o tip jakou metodou si načíst čísla ze souboru a uložit je do dvourozměrného pole, kde každé z čísel bude mít 2 indexy (první [0][0] atd.). Předem děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.210.–
gna
~ Anonymní uživatel
954 příspěvků
10. 12. 2016   #2
-
0
-

Nevím, na co přesně se ptáš. Toto?

for (int i = 0; i < M; i ++)
    for (int j = 0; j < N; j++)
        pole[i][j] = nactiCislo();
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Yenkee0
Newbie
10. 12. 2016   #3
-
0
-

Díky za odpověď, omlouvám se za příliš stručný popis, tvá metoda pracuje s čísly přímo v programu. Já bych potřeboval ty čísla načíst z textového souboru, ve kterém mám uloženou nějakou matici, dejme tomu 3x3, a jednotlivé číslice jsou odděleny mezerou. V programu si chci vyvolat číslici, která je v tom textovém souboru uložená např. ve druhém řádku a třetím sloupci a dále s ní pracovat. Pročetl jsem již řadu fór a ukázkových kódů, ale na řešení jsem zatím nepřišel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.210.–
gna
~ Anonymní uživatel
954 příspěvků
11. 12. 2016   #4
-
+1
-
Zajímavé

Na čtení matice ze souboru se hodí použít Scanner.

Scanner sc = new Scanner(new File("matice.txt"));

int[][] matice = new int[3][3];

for (int i = 0; i < 3; i++) {
	for (int j = 0; j < 3; j++) {
		matice[i][j] = sc.nextInt();
	}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Yenkee0
Newbie
11. 12. 2016   #5
-
0
-

Super, běží to jak má. Mockrát děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.210.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

C++,Dvourozmerne pole — založil mokvar

Dvourozmerne pole — založil Merik

Dvourozměrné pole — založil kok1n

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý