Počítanie času uživateľa online. – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Počítanie času uživateľa online. – PHP – Fórum – Programujte.comPočítanie času uživateľa online. – PHP – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Pergoly a střechy Brno

Faxeot_0
Duch
11. 12. 2016   #1
-
0
-

Dobrý deň, 

vyvíjam webovú stránku kde už mám funkčne naprogramované: online status, register apod. Proste všetko čo by som potreboval. Je tu ale jediná vec s ktorou si neviem rady. Ako vložiť do MySQL databázy čas prihlásenia a čas ohlásenia. Viem že by sa to dalo po kliknuti na tlačítlo "Prihlásiť sa" a následne "Odhlásiť sa" ale stránka vás vždy (ak sa neodhlásite) prihlási sama. Druhá vec je, že uživateľ sa pokojne nemusí odhlásiť a tak by sa mu online čas stále započítaval. Skúšal som každý 5 minút pozerať stav uživateľa a následne ho zapísať do databázy. Avšak neviem ako spraviť script na automatické odosielanie príkazu "INSERT INTO" bez kliknutia na nejaký button. 

Za každú radu som vďačný. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.148.29.–
https://faxeot.eu | Skúsený programátor v CSS, HTML. Stred je PHP, ale kto potrebuje pomoc s PHP, CSS a HTML kľudne píšte na vecel@faxeot.eu :)
gna
~ Anonymní uživatel
1498 příspěvků
11. 12. 2016   #2
-
0
-

Když se uživatel po tom webu pohybuje, tak o tom přece víš. Když to je v nějakém intervalu (třeba těch posledních 5 minut), tak ho můžeš brát jako online. Nepotřebuješ ho kontrolovat.

Kdybys to mermomocí chtěl, tak můžeš zkusit třeba timer v javascriptu, který bys ale neměl vyžadovat.

setInterval(function(){ new Image().src = '/keepalive.php?dt=' + new Date().getTime();}, 300000);

To je samozřejmě hnus a určitě někdo poradí něco lepšího, ale hlavně bys to vůbec neměl potřebovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Faxeot_0
Duch
11. 12. 2016   #3
-
0
-

#2 gna
Tieto dáta potrebujem na štatistiky a levely. Takže naozaj nepotrebujem sledovať uživateľa ani jeho osobné údaje apod. Proste potrebujem vedieť jeho čas strávený na mojej stránke ako prihlaseného.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.148.29.–
https://faxeot.eu | Skúsený programátor v CSS, HTML. Stred je PHP, ale kto potrebuje pomoc s PHP, CSS a HTML kľudne píšte na vecel@faxeot.eu :)
gna
~ Anonymní uživatel
1498 příspěvků
11. 12. 2016   #4
-
0
-

#3 Faxeot_
Mně šlo o to, že tu aktivitu vidíš -- načítají se stránky. Nepotřebuješ, aby ti něco aktivně hlásilo, že je stránka pořád otevřená.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Faxeot_0
Duch
12. 12. 2016   #5
-
0
-

#4 gna
Nepotrebujem aby mi to aktívne hlásilo, potrebujem aby to zapisovali do databáz.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.148.29.–
https://faxeot.eu | Skúsený programátor v CSS, HTML. Stred je PHP, ale kto potrebuje pomoc s PHP, CSS a HTML kľudne píšte na vecel@faxeot.eu :)
peter
~ Anonymní uživatel
3714 příspěvků
12. 12. 2016   #6
-
0
-

server schedule: cron (soubor, cas)
win schedule: windows scheduler, task manager (soubor, cas)
js schedule: setInterval, setTimeout (funkce, cas)

Pokud jsi admin nebo mam pristup pro meneni crontab, muzes si tam pridat treba php soubor, ktery se opakovane bude spoustet.
Totez na window.
Nebo muzes mit online nahrazku pres web-browser.

Ale admin jiste nerad bude aktivovat cron ulohu, protoze to zpusobuje pravidelnou zatez a pc misto flakani poti elektrinu majitele.
Otazkou je, proc? Pokud se uzivatel neodhlasi, je mozne ukladat cas kazdeho jeho kliknuti. Takze pak jen k poslednimu casu pripocitas 5 min a povazujes za odhlaseneho. Pokud se odhlasi, tak mu ulozis cas odhlaseni.
SELECT ... WHERE time_active<5 min ... jsou online uzivatele
Ty ostatni neni treba sledovat, ne? At uz je to chat nebo hra. Maximalne, kdybys chtel do chatu napsat, ze je "odstranen", tak udelas SELECT vsech time_active>=5, kteri maji time_odhlaseni IS NULL. a provedes jim pres UPDATE a soucasne posles uzivatelum info.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:9099:20...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

Podobná vlákna

Počítanie — založil Anonymní uživatel

Dashboardy užívateľa — založil Codemaster

Pocitanie slov — založil myth

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032021 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý