Odosielanie údajo každých x minút. – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Odosielanie údajo každých x minút. – PHP – Fórum – Programujte.comOdosielanie údajo každých x minút. – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Matúš
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
12. 12. 2016   #1
-
0
-

Zdravím, mám webstránku kde potrebujem vkladať informácie do mysql tabuľky každých 5 minút. Bohužial môj php script dokáže odosielať tieto údajte iba po kliknutí na nejaké tlačítko. Vie niekto zostrojiť javascript apod. aby mi to automaticky odosielalo každých 5 minút? Ďakujem moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.148.29.–
gna
~ Anonymní uživatel
1847 příspěvků
13. 12. 2016   #2
-
0
-

Přesně takovou funkci jsem ti minule napsal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
peter
~ Anonymní uživatel
3982 příspěvků
13. 12. 2016   #3
-
0
-

google = javascript httprequest
google = javascript ajax
Muzes treba pouzit script tag, pres id se na nej dostanes a zmenis jeho tag.src=stranka.php?nahodnecislo. Nahodne cislo nebo casove razitko resi kesovani. stranka.php bude generovat js kod, ktery bude spoustet funkci z mojefunkce('data'); (window.mojefunkce) Pokud by to neproslo zabezpeceni, tak zkus jiny zpusob ajaxu, treba pres httprequest nebo jquery ajax (ktery ovsem take vyuziva httprequest).

Dalsi zpusob treba pouzil gna v minulem dotazu, zmena image.src. To je sice cool, ale ciste teoreticky nemas zpetnou vazbu (Protoze by to nemel web-browser povolit kvuli zabezpeceni), pouze muzes posilat data na server.

Pak muzes pouzit treba iframe, jestli ti to bude srozumitelnejsi. Do iframu nactes opet pres src stranku, ktera spusti js kod na top.mojefunkce('data'); (window.top.mojefunkce)

Pozor, pri pouziti ajaxu plati, ze lze pracovat jen na sve domene. Pokud chces jinde, musis to preposilat. Treba nacitat data z jine url se resi tak, ze spustis soubor.php, ktery pres file_get_content nacte stranku z jine url. Tez fura prikladu na google.
google = javascript ajax file_get_content

Tez muzes zkusit forko na jakpsatweb.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:908e:a8...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

[b]Obnova každých 5 minut[/b] — založil Choco-TUx

Odosielanie premenných — založil Pali

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý