Práce se strukturou – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Práce se strukturou – C / C++ – Fórum – Programujte.comPráce se strukturou – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

thifferx0
Newbie
13. 12. 2016   #1
-
0
-

Zdravím všechny, mám problém s jedním zadáním

viz. http://www.imgup.cz/image/L9Rf

množina bodů má být n=50

Body jsou v Points.txt  - vypadá to takhle http://pastebin.com/PqUGtajU

Body jsem načetl ze souboru, funkci jsem taky udělal - bohužel asi nerozumím zadání. Nevím jak do těch bodů A,B,C dát ty jednotlivé souřadnice - tak ať to potom počítá ten obsah - viz. zadání.

Může mi někdo pomoci?

Můj kód: 

http://pastebin.com/nwdYDMpp

Jinak potom co mi půjdou ty souřadnice a ta funkce, jak mám vygenerovat ty trojúhelníky? Díky moc za jakoukoliv pomoc.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.103.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
13. 12. 2016   #2
-
0
-

Hlavni pointa je v tom nacist vsechny body, a projet vsechny mozne troj-kombinace techto bodu. A jelikoz na poradi nezalezi a trojice byt unikatni, tak se nemusis probirat uplne vsema kombinacema.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.99.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
thifferx0
Newbie
13. 12. 2016   #3
-
0
-

U té troj-kombinace mě napadají tři vnořené cykly for, ale teď uvažuji, jak je správně implementovat. Může mi někdo poradit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.103.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
13. 12. 2016   #4
-
0
-

#3 thifferx
Nastrel taky nejake svoje reseni.

Mimochodem tohle vyslo?:

Point 36 [8.4;95.4]  Point 46 [98.6;29]  Point 50 [3.1;5.2]  area=4243.98
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.99.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
thifferx0
Newbie
13. 12. 2016   #5
-
0
-

Zatím jsem se dostal k tomuhle, co jsem posílal předtím

http://pastebin.com/rfv0YBfu

Předpokládám, když jsou to ty trojkombinace, tak ty proměnné Ax až Cy nebudou potřeba. Jako implementace na generování těch trojůhelníků jsem ještě nepřišel, napadlo mě 3x for cyklus, ale ten nwm jak správně naimplementovat. Asi teda smazat ty promměné proměnné Ax až Cy  (ten cout těch bodů a toho obsahu si nevšímej, to jsem jen zkoušel jestli správně to načítám nebo ne).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.103.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
13. 12. 2016   #6
-
0
-

#5 thifferx
No Ax az Cy jsou tri stejne body (tak jak to tam mas v kodu) - tj. plocha by mela pokazde vyjit cca 0

1) nacti vsechny body do pole

2) pak teprve zacni resit trojuhelniky

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.99.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
thifferx0
Newbie
13. 12. 2016   #7
-
0
-

Nevím jak to zpracovat když tam mám tu strukturu. Do pole struktur to dát, nebo do dvourozměrného?

http://pastebin.com/BPFDY1LF

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.103.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 12. 2016   #8
-
0
-

#7 thifferx
vsak to uz mas dobre:

    souradnice bodu[n];
    ifstream vstup("Points.txt");
    for (int i = 0; i < n; i++)
    {
        vstup >> bodu[i].x >> bodu[i].y;
       
        cout << bodu[i].x << " " << bodu[i].y << endl;
    }
    vstup.close();

Ted jsou vsechny body v jednom poli.

Pak uz akorat ten triurovnovej for, kde prvni uroven je bod A, druha uroven je bod B a treti uroven je bod C. Nema smysl zacinat u vsech na zacatku pole, jen pole A zacne na prvnim prvku, B pak zacina na A+1 a C zacina na B+1.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.99.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 53 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý