č prepíše na ? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

č prepíše na ? – PHP – Fórum – Programujte.comč prepíše na ? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
18. 12. 2016   #1
-
0
-

Ahojte, mám problém, mam chat v PHP, Mysql, ak napíšem č po odoslaní formulára ho zobrazí ako ? taktiež ak niečo napíšem v azbuke tak všetko prevedie na ???? používam utf-8 pre php a skúsil som nastaviť aj mysqli charset na utf8 a bezúspešne. Vedel by mi niekto poradiť? Zaujímavé že ak napíšem ž š alebo ľ tak problém nie je, iba s č a azbukou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.53.–
peter
~ Anonymní uživatel
4004 příspěvků
19. 12. 2016   #2
-
0
-

js request header utf8, php header utf8, sql SET NAMES utf8.
A nebo muzes udlat takovou fintu fn, ze to prevedes na base64 a pres js dekodujes. Tam ti potom nemuze kecat ani php ani js do kodovani.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:4db3:a9...–
peter
~ Anonymní uživatel
4004 příspěvků
19. 12. 2016   #3
-
0
-

Jeste to muzes testnout tak, ze v tom ajaxu mas url i s udaji, tak si tu urm das primo do prohlizece v novem okne. Tak zjistis, jestli to kazi javascript nebo php nebo, kde se to kazi. V prohlizeci se da prepinat kodovani, tak to poprepinas tak, aby to zobrazovalo spravne, jestli se ti to podari. Aspon mozna zjistis, v jakem je to kodovani, kdyz uz nic.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:4db3:a9...–
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
31. 12. 2016   #4
-
0
-

Update. Súbory som spojil do jedného. Teraz je problém taký, že ak napíšem č alebo čokoľvek s č tak mi vyhodí Incorrect string value: '\xC4\x8D' for column 'msg1' at row 1
MSG1 je správa, ktora sa zapíše do db, ktorú práve píšem. Vedel by mi niekto pomôcť? Ak píšem s š dž všetko ok.. stále toto iba pri č.. všetky súbory aj js majú UTF8 + skusil som aj mysqli set charset utf8 ale vysledok totožný..

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.53.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
31. 12. 2016   #5
-
0
-

Problém opravený, na všetky msg v db som dal zotriedenie utf8_bin namiesto 

latin1_swedish_ci
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.53.–
peter
~ Anonymní uživatel
4004 příspěvků
1. 1. 2017   #6
-
0
-

:)
Podivej, otevres si phpmyadmina.
1. Podivas se, jak mas nastavene pripojeni nebo zkusis vytvorit novou tabulku. Tam ti nabizi, jake ma pouzit colation.
2. Rozklikas tabulku a podivas se na strukturu pripadne jestli najdes nekde kodovani. Tam by mel ukazovat stejne kodovani, idealne. cili to utf8.
3. A ted, kdyz delas import, tak musis vedet v jakem kodovani mas soubor. Ted to zacne byt hrozne zajimave. Kdyz soubor udelas ve win, tak kodovani je win-1250 pro header() pro echo na obrazovku, ale i SET NAMES pro sql musis dat na win-1250. Db by si to pak mela spravne prekodovat do tabulky s utf8.

Vetsinou u prevodu starych db do novych pc je soubor v latin-swedish a db maji tabulky tez latin, SET NAMES je tez latin. Takze je dobre tam vzdycky vnutit vlastni prikaz nez spolehat na default nastaveni.

Kdyz treba delas SELECT z db a navic vypisujes soubor z win-1250, tak muzes pred SELECT pouzit SET NAMES pro utf8, php header pro uft8, ale soubor musis prekonvertovat pres iconv() nebo neco jako mb_conv() z w1250 na utf8. jinak se na obrazovce zobrazi nesmysly.

Spatne se to popisuje, udelat to je otazka asi minuty :) Tak je fajn, ze se ti to nejak podarilo.
Jeste se ti muze stat, ze to prave naimportujes se spatnym kodovani. Jakoze soubor mas w1250, ale das SET NAMES latin1 a tabulka bude utf8. Tak to pak uz z ni ve spravnem kodovani nikdo nedostane a je treba to pres php nejak opravit :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.141.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

DateTime - chybí sekundy — založil hlucheucho

Nezobrazí se CSS — založil Faty

@font-face vs. cufon? — založil tanned88

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý