Rozdíl mezi MYSQL X SQL – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rozdíl mezi MYSQL X SQL – MySQL – Fórum – Programujte.comRozdíl mezi MYSQL X SQL – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

kubas
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
20. 12. 2016   #1
-
0
-

Ahoj, začínám s databází a nevím jaký je rozdíl mezi mysql a sql

je mysql pouze relační databáze a sql databáze ,která obsahuje všechny druhy databází(relační,hierarchickou,dokumentovou atd..)?

děkuji za odpověd

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.141.28.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
20. 12. 2016   #2
-
0
-

SQL = Structured Query Language, prikazy pro databaze.
https://cs.wikipedia.org/wiki/SQL

Pak mas typy db a to je prave mysql, mssql, oracle, ...

Tudiz na otazku, jaky je rozdil mezi databazemi sql a mysql nelze odpovedet, protoze sql neni databaze ale oznaceni pro prikazy, ktere posilas programu, ktery to pak nejak poresi s db. Viz SQLite. To je v podstate php program, ktery uklada na disk soubory. Kdezto bezny db program bezi jako sluzba v procesech pc serveru, ktera ceka, co ji kdo posle. Neco jako sluzba mail. Ta zas ceka, kdo ji posle mail, aby to poslala dal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:e052:ca...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Rozdíl mezi == a is — založil Ahoj3

Rozdíl mezi C, C++ a C# — založil Murmand

Rozdíl mezi zápisy — založil Tomas

Rozdil mezi endl a \n — založil MyName

Rozdil mezi class a id — založil Václav Žitek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý