Vyhledáni v datagrid – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vyhledáni v datagrid – .NET – Fórum – Programujte.comVyhledáni v datagrid – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Geee
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
19. 2. 2007   #1
-
0
-

Poradtě prosím, jak vyhledávat v VB net v objektu DATAGRIDview. Dokážu filtrovat záznamy tak, že ostani zmizí (pomoci RowFilter). Ale ja bych potřeboval aby podle textu v textboxu a po potvrzeni tlačítkem mi to našlo záznam a v Datagridu pouze přeskočilo na něj. Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
AndréCZ
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
27. 2. 2008   #2
-
0
-

Ahoj, řešil jsem podobný problém. Něco jsem spáchal, jen nevim jestli by mě za to zkušený programátor neukamenoval ale funguje to (viz kod níže). :)
Jen 2 upozornění. Je to psáno ve VB 2005 a ne ve VB net.
A za druhé vyhledávaný řetězec hledám pouze ve druhém sloupci. Pokud potřebuješ hledat v celém datagridviewu řešil bych to tak, že bych číslo sloupce dal taky jako proměnnou a vždycky když by vyhledávání dojelo na poslední řádek proměnná by se zvýšila o jednu, takže by hledal v dalším sloupci.






Sub najdiVS()

Dim hledanyVS As String
Dim VS As String
Dim i As Integer
Dim pocetRadku As Integer
Dim zprava As String




hledanyVS = InputBox("Zadejte vyhledávaný VS", "Najít VS", "Zadejte VS")
If hledanyVS = "" Then Exit Sub
pocetRadku = frmAplikace.dataGridView1.RowCount
pocetRadku = pocetRadku - 1


i = -1
cykl:
i = i + 1

If i > pocetRadku Then zprava = MsgBox("Hledaný VS nenalezen.", MsgBoxStyle.Information + MsgBoxStyle.OkOnly, "VS nenalezen") : Exit Sub

VS = frmAplikace.dataGridView1.Rows(i).Cells(2).Value().ToString



If hledanyVS = VS Then frmAplikace.dataGridView1.CurrentCell = frmAplikace.dataGridView1.Rows(i).Cells(2) : Exit Sub
If hledanyVS <> VS Then GoTo cykl


End Sub

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.18.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 61 hostů

Podobná vlákna

Problém s DataGrid — založil subiik

DataGrid v TabControl — založil Martin

Řazení datagrid — založil JendaB

WPF DataGrid Binding — založil m4r10

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý