Arduino - zaslanie hodnôt na server – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Arduino - zaslanie hodnôt na server – .NET – Fórum – Programujte.comArduino - zaslanie hodnôt na server – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Jonny
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
24. 12. 2016   #1
-
0
-

Ahoj, kúpil som si Arduino a chcem skúsiť jeden test. Mám 2 teplomery DS18B20 ale je tu problém, že hodnoty namerám a viem si ich normálne vypísať v serial monitore, potrebujem to poslať do mysql databázy. Súbor add.php na hostingu vykoná toto:  

<?php
   	include("connect.php");
   	


	$temp1=$_GET["temp1"];
        $temp2=$_GET["temp2"];

 $ins = mysqli_query($con,"INSERT INTO `TempLivingRoom` (`temperature`) VALUES ('".$temp1."')") or die (mysqli_error($con));
 $ins2 = mysqli_query($con,"INSERT INTO `TempOutside` (`temperature`) VALUES ('".$temp2."')") or die (mysqli_error($con));   	
   	

   	header("Location: index.php");
?>

Problémom ale je, že neviem ako takúto premennú zapísať v .ino súbore a následne to poslať. Mám takýto script pre jednu hodnotu, ale nefunguje to. Ak by niekto vedel helfnuť s urobením scriptu pre jednu hodnotu a príklad budem rád..
Potrebujem to na webclient.



#include <SPI.h>
#include <Ethernet.h>
#include <OneWire.h>
#include <DallasTemperature.h>
#define ONE_WIRE_BUS 6
OneWire oneWire(ONE_WIRE_BUS);
DallasTemperature sensors(&oneWire);
byte mac[] = { 0xDE, 0xAD, 0xBE, 0xEF, 0xFE, 0xED };
char server[] = "www.arduino.php5.sk";
IPAddress ip(192, 168, 1, 254);
EthernetClient client;
 int t = 0;  // TEMPERATURE VAR
 String data;
void setup() {
 Serial.begin(9600);
   sensors.begin();
 data = "1";
  t = (int) sensors.getTempCByIndex(0);
  
  while (!Serial) {
 }

  // start the Ethernet connection:
  if (Ethernet.begin(mac) == 0) {
    Serial.println("Zlyhanie DHCP protokolu!");
    // try to congifure using IP address instead of DHCP:
    Ethernet.begin(mac, ip);
  }
  // give the Ethernet shield a second to initialize:
  delay(1000);
  Serial.println("Priprájam...");

  // if you get a connection, report back via serial:
  if (client.connect(server, 80)) {
    Serial.println("Pripojené");
    // Make a HTTP request:
    client.println("GET /add.php HTTP/1.1");
    client.println("Host: www.arduino.php5.sk"); 
    client.print(data);
    client.println();
    client.println("Pripojenie uzavreté");
    client.println();
  } else {
    // if you didn't get a connection to the server:
    Serial.println("Pripojenie neúspešné");
  }
}

void loop() {
  sensors.requestTemperatures(); 
  
  
    t = (int) sensors.getTempCByIndex(0); // Send the command to get temperatures
    data = t + "temp1";
    delay(10000);
  // if there are incoming bytes available
  // from the server, read them and print them:
  if (client.available()) {
    char c = client.read();
    Serial.print(c);
  }

  // if the server's disconnected, stop the client:
  if (!client.connected()) {
  
  Serial.println();
  delay(10000);
    Serial.println("Odpojené");
    client.stop();

    // do nothing forevermore:
    while (true);
  }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.53.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
26. 12. 2016   #2
-
0
-

#1 Jonny
Souvislost s jazykem C#?

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.120.–
Arduino
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
26. 12. 2016   #3
-
0
-

#2 Matěj Andrle
Všetky Arduino otázky sú v tomto vlákne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.53.–
27. 12. 2016   #4
-
0
-

#3 Arduino
nejsou.

V C# to lze vyřešit takto: napíšeš server, který bude číst data z každého teploměru. Ty pak zapíše do MySQL. Pro práci s MySQL se používá .NET Connector. S ohledem na bohatou dokumentaci k soketům na msdn a k .NET Connectoru na stránkách s dokumentací MySQL v tom nevidím problém.

Asi je očekáváno použití ASP .NET.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Arduino — založil crash969

Arduino — založil crash969

Arduino — založil crash969

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý