Parser z M Onlajny – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Parser z M Onlajny – PHP – Fórum – Programujte.comParser z M Onlajny – PHP – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

JirkaX0
Newbie
28. 12. 2016   #1
-
0
-

Ahoj,

chtěl bych někoho zkušeného poprosit jestli by mi neukázal parser přes PHP DOMDocument na stránku

http://m.onlajny.com/league/index/id/20/date/2016-12-28

Potřeboval bych vyparsovat výsledky do XML zatím umím pouze z ID vytáhnout data ale nejde mi to na classy viz.kod

<?php
$url = "http://m.onlajny.com/league/index/id/20/date/2016-12-28";
$content = file_get_contents($url);
$domPhpDocument = new \DOMDocument('1.0');
@$domPhpDocument->loadHTML($content);

$time = $domPhpDocument->document.getElementByClass('time');

//zkoušel jsem: 
//$time = $domPhpDocument->getElementByClassName('time')[0];
//$time = $domPhpDocument->getElementByClass('time')[0];



echo $time->textContent;

Poradí někdo jak názvy a výsledky rozparsovat? Děkuji předem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.236.–
peter
~ Anonymní uživatel
3511 příspěvků
1. 1. 2017   #2
-
0
-

http://php.net/manual/en/simplexml.examples-basic.php 
(xml soubor je v example 1)

Example #5 Using attributes

<?php
include 'example.php';

$movies = new SimpleXMLElement($xmlstr);

/* Access the <rating> nodes of the first movie.
 * Output the rating scale, too. */
foreach ($movies->movie[0]->rating as $rating) {
    switch((string) $rating['type']) { // Get attributes as element indices
    case 'thumbs':
        echo $rating, ' thumbs up';
        break;
    case 'stars':
        echo $rating, ' stars';
        break;
    }
}
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.141.–
JirkaX0
Newbie
2. 1. 2017   #3
-
0
-

Myslím, že toto neřeší můj problém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.236.–
peter
~ Anonymní uživatel
3511 příspěvků
2. 1. 2017   #4
-
0
-

 class je attribut, vsechny attributy muzes vytahovat takto

example 1 posledni radky xml:

  <rating type="thumbs">7</rating>
  <rating type="stars">5</rating>
 </movie>
</movies>

example 5 posledni radky php: <?php

foreach ($movies->movie[0]->rating as $rating) {
    switch((string) $rating['type']) { // Get attributes as element indices
    case 'thumbs':
        echo $rating, ' thumbs up';
        break;
    case 'stars':
        echo $rating, ' stars';
        break;

funkce, ktere class objekt dale obsahuje jsou...
http://php.net/…tor.php ;

/* Methods */
public mixed current ( void )
public SimpleXMLIterator getChildren ( void )
public bool hasChildren ( void )
public mixed key ( void )
public void next ( void )
public void rewind ( void )
public bool valid ( void )
/* Inherited methods */
final public SimpleXMLElement::__construct ( string $data [, int $options = 0 [, bool $data_is_url = false [, string $ns = "" [, bool $is_prefix = false ]]]] )
public void SimpleXMLElement::addAttribute ( string $name [, string $value [, string $namespace ]] )
public SimpleXMLElement SimpleXMLElement::addChild ( string $name [, string $value [, string $namespace ]] )
public mixed SimpleXMLElement::asXML ([ string $filename ] )
public SimpleXMLElement SimpleXMLElement::attributes ([ string $ns = NULL [, bool $is_prefix = false ]] )
public SimpleXMLElement SimpleXMLElement::children ([ string $ns [, bool $is_prefix = false ]] )
public int SimpleXMLElement::count ( void )
public array SimpleXMLElement::getDocNamespaces ([ bool $recursive = false [, bool $from_root = true ]] )
public string SimpleXMLElement::getName ( void )
public array SimpleXMLElement::getNamespaces ([ bool $recursive = false ] )
public bool SimpleXMLElement::registerXPathNamespace ( string $prefix , string $ns )
public string SimpleXMLElement::__toString ( void )
public array SimpleXMLElement::xpath ( string $path )
}

Tohle je nejaky nesmysl, ktery se ani neodvazim komentovat. Mozna v php7, ale v php, ktere znam ja, takhle zapisovat nelze
$time = $domPhpDocument->document.getElementByClass('time');
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.141.–
peter
~ Anonymní uživatel
3511 příspěvků
2. 1. 2017   #5
-
0
-

Tu stranku davam proto, ze je mozne si na ty funkce kliknout a pise tam, co delaji a semtam byva i nejaky pouzitelny priklad.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.141.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Parser v c# — založil Misiak

Parser — založil flyer

C# a Sql parser — založil ondra

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý