Scanf %d aj printf %d na char? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

Scanf %d aj printf %d na char? – C / C++ – Fórum – Programujte.comScanf %d aj printf %d na char? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Meno
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
6. 1. 2017   #1
-
0
-

Ahoj, učím sa C a pri jednom kvíze som narazil na toto.. Dá sa použiť scanf a printf na %d decimal pre char? Podľa kvízu ano.. čo mi to dá na výstupe v reále? Vypíše mi to char tak ako pri %c? 

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.53.–
Reklama
Reklama
KIIV
~ Moderátor
+42
God of flame
6. 1. 2017   #2
-
+1
-
Zajímavé

printf("%d", ax) je v pohode, se to zarovna na int.

scanf("%d", &ax) je blbost, jelikoz to bude prepisovat data okolo (podle velikosti intu)

Takove gcc/g++ to hlasi hned:

warning: format ‘%d’ expects argument of type ‘int*’, but argument 2 has type ‘char*’ [-Wformat=]
   scanf("%d", &ax);      

A pro otestovani:

#include <stdio.h>

int main() {
  char test[] = "abcdefghijklmnopq";
  scanf("%d", test+8);
  printf("%s", test);

}

Zadej cislo 48 (coz je ascii hodnota pro '0') a vysledek je pak "abcdefgh0"

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.99.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 57 hostů

Podobná vlákna

Printf vs. cout — založil volnaduse

Printf a SDL — založil sin_x

#define v printf? — založil Vilik

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032017 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý