Prohození čísel na diagonálách dvourozměrného pole – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prohození čísel na diagonálách dvourozměrného pole – Java – Fórum – Programujte.comProhození čísel na diagonálách dvourozměrného pole – Java – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Pergoly a střechy Brno

Tomáš
~ Anonymní uživatel
558 příspěvků
12. 1. 2017   #1
-
0
-

Ahoj, potřeboval bych pomoc, snažím se naprogramovat funkci, která mi v dvourozměrném poli prohodí čísla, která leží a diagonálách.  Čísla, která jsou hlavní diagonále by se tak přesunula na vedlejší diagonálu. Zatím mám tento kód: 

static void prohozeniCisel(int[][] c, int rozmer) {
        int x = 0;
        for (int i = 0; i < c.length; i++) {
            for (int j = 0; j < c[0].length; j++) {
                if (i == j) {
                    x = c[i][j];
                    c[i][j] = c[rozmer - 1 - i][i];
                    c[i][j] = x;
                }
            }
        }
        
    }

z matice 1 2 3 by se tak mělo stát 3 2 1, problém je ten, že kód nefunguje a já už nevím jak jinak by se to dalo 

               4 5 6                               4 5 6

               7 8 9                               9 8 7

udělat. Nemohl by mi tedy někdo poradit prosím? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:96d2:3baa:8526:...–
gna
~ Anonymní uživatel
1499 příspěvků
12. 1. 2017   #2
-
0
-

   

x = c[i][j];
c[i][j] = c[rozmer - 1 - i][i];
c[i][j] = x; // <-- ???
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Tomáš
~ Anonymní uživatel
558 příspěvků
12. 1. 2017   #3
-
0
-

#2 gna
jasně :DDDDD už jsem z toho vykoukanej a tak blbej, že nevidím základní chyby :D díky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.142.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Prohození dvou čísel — založil Michal

Obrazce do dvourozměrného pole — založil Zelenáč

Deklarace dvourozměrného pole C# — založil drobeczek

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032021 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý