Vymazanie objektu – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vymazanie objektu – Java – Fórum – Programujte.comVymazanie objektu – Java – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Patrik
~ Anonymní uživatel
128 příspěvků
30. 1. 2017   #1
-
0
-

Zdravím, chcel by som sa opýtať ako sa dá vymazať daný objekt z pamäte. 

Pr. Mám tabuľku(Objekt) pre hráča. Hráč hru opustí a potreboval by som aby sa tabuľka ako objekt zmazala.

Čítal som niečo o finalize(), ale moc som tomu nepochopil. Môžete mi prosím pomôcť?

Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.161.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
30. 1. 2017   #2
-
0
-

Jakmile prestanou existovat jakekoliv reference, tak se pak nekdy casem mozna objekt uvolni. Zalezi to akorat na zlovuli garbage collectoru.

Pokud chces neco vice deterministickeho, tak sis zvolil spatny jazyk.

Mimochodem, pokud mas nejakou vlastni implementaci pole a podobne, tak jedna z castych chyb je, ze pri odebrani prvku z pole se jen zmensi "velikost" (alias pocet prvku), ale dokud se i reference nenastavi na null, tak se nemuze uvolnit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.99.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Patrik
~ Anonymní uživatel
128 příspěvků
30. 1. 2017   #3
-
0
-

Takže akonáhle sa prestane na ten objekt odkazovať, tak po čase sa sám uvoľní?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.161.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
30. 1. 2017   #4
-
0
-

#3 Patrik
jo, kdyz vsechny reference na nej nastavis na null, tak se pak muze uvolnit. Dokud na nej cokoliv odkazuje, tak se neuklizi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.99.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Patrik
~ Anonymní uživatel
128 příspěvků
30. 1. 2017   #5
-
0
-

#4 KIIV
Tak fajn teda, ďakujem za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.161.–
NotBeginner
~ Anonymní uživatel
184 příspěvků
2. 2. 2017   #6
-
0
-

Stačí tedy pouze provést toto :

objekt = null;
Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.161.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Vymazanie adresára — založil gaben

Vymazanie vstupného riadku — založil ArcaneBeam13

Nefunkčné vymazanie cookies. — založil gold604

Vymazanie neakého riadku . — založil zonda

Subory (vymazanie, edit) — založil jozo0025

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý