Ahojte, mám taký problém. S Javascriptom som nikdy nerobil a hľadal som najjednoduchšie riešenie grafov typu gauge pre meteostanicu, kde budem dávať tú hodnotu value s PHP, bude to posledná hodnota v DB. Poďme ale k veci. Podľa tutoriálu som si vytvoril prvé 2 grafy, ten napravo momentálne nepotrebujem. Starosti mi robí prvý. Potrebujem hodnotu napríklad 30°C a túto hodnotu ukazuje na 20°C a ak zadám do value 20°C tak mi túto hodnotu ukazuje na 0°C taktiež mám poposúvané yellow from to, red, green.. Vedel by mi niekto pomôcť? Bol by som vám veľmi vďačný:
HTML kód:
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Arduino Meteostanica</title>
<script type="text/javascript" src="https://www.google.com/jsapi?autoload={'modules':[{'name':'visualization','version':'1','packages':['gauge']}]}"></script>
<script type="text/javascript" src="js/gauge.js"></script>
</head>
<body>
<div id="Outside_chart_div" style="width: 200px; height: 200px; display: inline-block;"></div>
<div id="kmh_chart_div" style="width: 200px; height: 200px; display: inline-block;"></div>
<body>
<html>
JS kód:
function drawOutsideChart() {
var OutsideData = google.visualization.arrayToDataTable([
['Label', 'Value'],
['Von', 20]
]);
var OutsideOptions = {
width: 200, height: 200,
greenFrom: -40, greenTo: 15,
yellowFrom: 16, yellowTo: 25,
redFrom: 26, redTo: 40,
minorTicks: 10,
majorTicks: ['-40','-30','-20','-10','0', '10', '20', '30', '40'],max: 40
};
var OutsideChart = new google.visualization.Gauge(document.getElementById('Outside_chart_div'));
OutsideChart.draw(OutsideData, OutsideOptions);
}
function drawKmhChart() {
var kmhData = google.visualization.arrayToDataTable([
['Label', 'Value'],
['Km/h', 20]
]);
var kmhOptions = {
width: 200, height: 200,
yellowFrom: 40, yellowTo: 60,
minorTicks: 4, majorTicks: ['0', '20', '40', '60', '80', '100', '120', '140', '160', '180', '200', '220'],max: 220
};
var kmhChart = new google.visualization.Gauge(document.getElementById('kmh_chart_div'));
kmhChart.draw(kmhData, kmhOptions);
}
google.setOnLoadCallback(drawOutsideChart);
google.setOnLoadCallback(drawKmhChart);
Zamerajte sa prosím iba na prvý graf Outside!
Výsledok u mňa je takýto: