Ako sa dá vypísať slovo do súboru pod slovo ktoré už v súbore je – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ako sa dá vypísať slovo do súboru pod slovo ktoré už v súbore je – C / C++ – Fórum – Programujte.comAko sa dá vypísať slovo do súboru pod slovo ktoré už v súbore je – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

letsthrowq
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
5. 2. 2017   #1
-
0
-

Program má načítť slovo zo súboru a vymeniť znaky v slovo za znak aký si zvolíme a potom to slovo vypísať do toho istého súboru pod to načítané slovo, lenže mne to už upravené slovo prepíše to načítané neviete niekto ako to urobiť ?.

Tu je kód:

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <string.h>
int main()
{
    char a[10],b,c;
    int i,o;
    FILE *f;
    f=fopen ("C://Users/JAKBO/Desktop/subor.txt", "r");
    fgets (a, 100, f);
    printf ("%s", a);
    printf ("napis dva znaky\n");
    scanf ("%c %c", &b, &c);
    for (i=0; i<strlen(a); i++)
    {
       if (a[i]==b)
       {
           a[i]=c;
       }
    }

    f=fopen ("C://Users/JAKBO/Desktop/subor.txt", "w");
    fprintf (f,"%s\n", a,a);
    fclose(f);
    return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.204.–
gna
~ Anonymní uživatel
1874 příspěvků
5. 2. 2017   #2
-
0
-

Když otevřeš soubor v režimu "w", tak je pozice na začátku a soubor se vyprázdní.

Takže můžeš zapsat původní i změněné slovo, nebo ho otevřít jinak. Možnosti jsou v dokumentaci.

Samozřejně takové přepisování nebude fungovat pro více slov.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
letsthrowq
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
5. 2. 2017   #3
-
0
-

#2 gna
A prosím ťa nevieš kde nájdem tú dokumentáciu ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.204.–
gna
~ Anonymní uživatel
1874 příspěvků
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
letsthrowq
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
5. 2. 2017   #5
-
0
-

#4 gna

#3 letsthrowq
diky ale pozeral som hladal som a vôbec neviem ako to mám použiť... 

Pomohol by si mi pls (som začiatočník).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.204.–
letsthrowq
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
5. 2. 2017   #6
-
0
-

#5 letsthrowq
Už to mám diky za všetko 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.204.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Slovo v proměnné — založil Nadšenec

Dvoubajtové slovo — založil AlexJacobson

Nahradenie slovo inym — založil josa

Jedno slovo v textfile — založil Juraj

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý