Problém scriptu na prehodenie – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém scriptu na prehodenie – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comProblém scriptu na prehodenie – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

alex_laco
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
16. 2. 2017   #1
-
0
-

Dobrý deň,

chcel by som si urobiť obrázok ktorý by sa po každom stlačení buttonu zmenil.

No zmení sa mi iba raz. Naspäť sa už nezmení.

Prosím akú tam mám chybu ?

<html>
  <head>
    <script language="javascript">

function changeImage()
{
  var img = document.getElementById("image");

  if (img.src = "on.png"){
    img.src = "off.png";
  } else {
    img.src = "on.png";
  }

}

</script>

  </head>
  <body>
    <img id="image" src="on.png" />
    <br><br><br>
    <button id="clickme" onclick="changeImage();">Click to change image!</button>
  </body>
</html>
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.115.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
16. 2. 2017   #2
-
0
-

V tom ifu máš přiřazení (=) místo porovnání (==).

A v tom src asi bude celá cesta. Jednoduše to můžeš upravit třeba pomocí endsWith.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
weroro0
Návštěvník
17. 2. 2017   #3
-
0
-

#1 alex_laco
Ak mám zachovať napevno zadané názvy súborov obrázkov, tak by sa to dalo urobiť jednoducho takto. 

function changeImage() {
	var img = document.getElementById("image");
	var src = (img.src.indexOf('on.png') > -1) ? "off.png" : "on.png";
	img.src = src;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 91.235.54.–
Javascript (ES5, ES6+) / Typescript Developer, Vanilla Front-end ninja, HTML, CSS specialist

Hlúpa otázka vzniká ako reakcia na nedostatok relevantných informácií.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Prehodenie slov v reťazci — založil street punk

Prehodenie pismena na klavesnici — založil BlueLikeGreen

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý