Zdravim vsetkych,mam problem so zmensenim obrazkov. Viem vyrezat cast obrazku ale ak ho chcem cely zmensit tak je to problem. Priklad, mam obrazok 800*480. Chcem mat z neho stvorec 250*250 ale nechcem stratit ani kusok obrazka. Tak by som ho chcel zmensit nasledujucim sposobom:
Zoberiem roh obrazka (pravy dolny pre predstavu), a bude ho tahat smerom ku protilahlemu rohu pokial dlhsia strana obrazka nebude mat velkost aku potrebujem, Presne ako ked zmensujeme obrazok v nejakom editore pomocou mysi. Takto zmenseny obrazok si uz len vlozim do prazdneho obrazka presne do stredu, teda stred zmenseneho na stred do ktoreho vkladam..
Je na to nejaka funkcia ? pripadne vedeli by ste mi poradit ako zacat. Dakujem za kazdu odpoved :)
To je často řešená věc, snadno bys to vygooglil. Stačí si uvědomit, že chceš zachovat poměr stran. Můžeš na to jít dvěma způsoby, v podstatě je to to samé. Zjednodušeně:
Když původní výška byla dvojnásobek původní šířky, tak nová výška bude dvojnásobek nové šířky (a/nebo naopak).
Nebo když jsem zdvojnásobil šířku, tak zdvojnásobím i výšku (a/nebo naopak). Asi si to dovedeš představit.
Nechce se mi to cist cele. Zalezi na tom, ceho chces docilit.
800 x 480 -> 250 x 250
800 x 480 -> orez pres stred 800 x 800 -> zmenseni 250 x 250
800 x 480 -> orez pres stred 480 x 480 -> zmenseni 250 x 250