Audio na pozadi stranky – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Audio na pozadi stranky – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comAudio na pozadi stranky – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
20. 2. 2017   #1
-
0
-

Ahoj prosím o radu potřebuji to to:

zvuk na pozadí hlavní stránky (domů) automatické spuštění ale pouze jednou přehrát pro ip.

stránky se automaticky načítají každých 5 sekund a když tam zadám automatické spuštění jednou spustí se mnohokrát a je z toho pěkný madlajs.

Pomůže mi někdo s tímto oříškem?

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.75.139.–
peter
~ Anonymní uživatel
4014 příspěvků
20. 2. 2017   #2
-
0
-

To je otazka bez informaci nutnych k vyreseni.
"stránky se automaticky načítají každých 5 sekund" - to je nesmysl. Prohlizec zobrazuje jen jednu stranku v jednom okne. Muzes ji nechat obnovovat celou, kazdych 5s, coz je chat. Ale pak nevim, proc spoustis zvuk. Teoreticky by se mel zastavit pri opusteni stranky. (Coz treba FF nedela na plejtvak.cz, takovy paradox, ze zavres okno a on klidne dal prehrava zvuk). Takze, pak ho muzes donutit rucne pred nactenim jine stranky zvuk zastavit, pres el.stop() nebo funguje tez smazani tagu.
No, tak jeste treba by se nemusela nacitat cela stranka, ale jen stred a nekde nahore bys mel prehravac zvuku a ten pak ovladal. Tudiz pri nacteni cele stranky prvne zvuk zastavis a pak spustis skladbu. Kdyz budes chtit spustit dalsi, tak predchozi zastavis na stejnem elementu prehravac.

No, krasne je videt na kodu, co jsi nedal, jakym zpusbem ta stranka vlastne funguje :)

Nevim, jak se prehravani, at uz prehravac nebo bgsound chova pri obnoveni stranky. Ted dost prohlizece presunuji media do zvlastniho okenka, piskoviste a je mozne, ze kdyz nevydas pokyn a jen zavres stranku, tak si to hraje klidne dal. Ignoruje, ze by melo byt piskoviste propojene s hlavni strankou :) Viz plejtvak.cz, typicky priklad spatneho prehravani :) Otevru si treba 5 oken a jedno z nich je plejtvak. Pustim tam video. Okno s plejtvakem zavru, logicky by mel ukoncit video. Jenze, dokud nezavru vsechna okna prohlizece, tak mi ve sluchatkach jede dalsi a dalsi video... srandisti, jeste, ze mam v praci ta sluchatka :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:b9d1:be...–
Kit+15
Guru
20. 2. 2017   #3
-
0
-

#1 Pavel
Raději ti to rozmluvíme. Vyženeš tím návštěvníka ze stránky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.132.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
22. 2. 2017   #4
-
0
-

ok, udělám to jinak

poradíte mi jak refresh pouze určeného id bez znovu načtení cele stránky?

refresh 5 vteřin.

Předem moc děkuji

Nahlásit jako SPAM
peter
~ Anonymní uživatel
4014 příspěvků
22. 2. 2017   #5
-
0
-

iframe nebo javascript httprefresh? Nebo js ajax. Nebo muzes menit src pro script a ten php ti bude generovat primo js kod typu: 

data = "123";
provedRefresh(data);

Pro zmenu src pomoci js ale musis pridat nahodne cislo za otaznik, pripadne spis casove razitko, kvuli problemu s kesovanim.

Ja si myslim, ze kdyz das do google javascript ajax request example, tak to neco najde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:6878:55...–
Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
22. 2. 2017   #6
-
0
-

jedná se o Wordpress v sidebaru mám witget který potřebuji znovu načítat každých 5 sekund. ale nechci načítat celou stránku pouze widget který má id.

chci aby se načetl stejný obsah widgetu.

hledal jsem na google ale vše načítá celou stránku a ne jenom widget s id

Nahlásit jako SPAM
Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
22. 2. 2017   #7
-
0
-

našel jsem to to ale nefunguje to správně:

<script>
$(document).ready(function(){
setInterval(function(){
$("#text-4").load('#text-4')
}, 5000);
});
</script>

načítá to celou stránku, a já potřebuji jen aby to načetlo znovu jen ID #text-4

Nahlásit jako SPAM
peter
~ Anonymní uživatel
4014 příspěvků
23. 2. 2017   #8
-
0
-

K tomu kodu: ???

Chapes vubec, oc ti jde?
Zapomen na chvilku na existenci javascriptu. Kdybys ho nemel, jak bys to udelal? Pouzil iframe, vlozil do stranky jinou stranku.
Tak, obsah se tedy musi nacitat ze serveru jako jina stranka. Tudiz v tom javascriptu musi byt funkce, ktera obsah vlozi do divu a jina, ktera obsah nacte ze serveru jako stranku z url adresy. V tom kodu nikde nemas adresu stranky. Tudiz, at jsi nasel cokoliv, prepsal jsi to spatne.
Mimochodem, js nacita jen stranku ze tveho serveru. Kdybys potreboval jinou, je nutne pres js volat php kod, ktery to vycucne pres file_get_contents($url).

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:f469:ab...–
Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
23. 2. 2017   #9
-
0
-

#8 peter
já to mám udělané přes :php echo file_get_contents

ale potřebuji aby se mi to načítalo třeba každých 5 sekund

Nahlásit jako SPAM
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Audio.Ending — založil Nechda

Augmentation Audio — založil global

Doporucte Audio Engine — založil dannyk

Java UDP Audio — založil lambada

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý