Overflow neprekryje dalsie elementy – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Overflow neprekryje dalsie elementy – CSS – Fórum – Programujte.comOverflow neprekryje dalsie elementy – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
nord0
Návštěvník
21. 2. 2017   #1
-
0
-

Zdravim. Mam problem s overflow pri texte. 

Neviem si porait s tym, ako mam urobit aby overflow prekryl ostatne elemety (button, span, p, b a iny text)

#tittle {
    width: 200px;
    text-align: center;
    line-height: 1em;
    height: 2em;
    overflow: hidden;
}

#tittle:hover {
    overflow: visible;
    width: 200px;
    text-align: center;
    line-height: 1em;
    height: 2em;
    background-color: white;
}

Ako urobit by pri prejdeni mysou na tittle overflow prekryl vsetko ostatne ? 

Dakujem za kazdu pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.99.–
peter
~ Anonymní uživatel
4002 příspěvků
21. 2. 2017   #2
-
0
-

Uvedeny kod neni spustitelny. Zkus JS fiddle net.

V jakem prohlizeci to dela? Myslim si, ze ve FF by to melo fungovat.

Proc pouzivas overflow a ne visibility nebo display? Overflow je tusim nutne nutne resit s position.
https://www.jakpsatweb.cz/…verflow.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:69d4:10...–
nord0
Návštěvník
21. 2. 2017   #3
-
0
-

#2 peter
Som zaciatocnik s CSS, a len sa trapim. overflow mi uz prekryva vsetko, ale chcel by som urobit nieco ako background pre overflow, lebo text mi pretecie, tak ako chcem ale je priehladny. Chcem docielit to ze prekryje vsetko, ako keby sa rozbali ale ziadna cast stranky sa neposunie, len sa prekryje 

 #tittle {
        width: 200px;
        background-color: white;
        text-align: center;
        line-height: 1em;
        height: 2em;
        overflow: hidden;
    }

    #tittle:hover {
        position: relative;
        overflow: visible;
        text-align: center;
    }

Toto je moj aktualny css.. uz mi chyba iba to pozadie textu, nech je biele a nie je vidiet co je pod nim

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.99.–
peter
~ Anonymní uživatel
4002 příspěvků
21. 2. 2017   #4
-
+1
-
Zajímavé

Nevim, moc te nechapu.
https://jsfiddle.net/bcfs7afv/

Hover funguje tak, ze mas oblast, do ktere vejde mys a to vyvola js-onmouseover, css-hover. Kdyz teda vejdes mysi do oblasti, tak muzes rici, ze se zobrazi nejaky dalsi prvek. To se ale dela takto:
<div class=xxx>BBB<div class=yyy>AAA</div></div>
.xxx .yyy {display:none;}
.xxx:hover .yyy {display:block;}
Aby to nepohlo s rolovanim, tak se da nastavit position:absolute a overflow.

Overflow se pouziva spis, kdyz potrebujes nastavit pretekani. Jakoze treba yyy ma rozmery 500x500, ale je v xxx, ktere ma rozmery 200x200, tak nastava udalost pretekani. A ted, co se ma stat. Muzes nastavit overflow:hidden, takze yyy se orizne z 500x500 na 200x200. Nebo visible a yyy vytece z xxx a prekryje neco. Nebo scroll a zobrazi se scrolovaci listy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:69d4:10...–
nord0
Návštěvník
21. 2. 2017   #5
-
0
-

#4 peter
Myslim nieco taketo

Připojen obrázek.

riadok 1 a 2 cierneho textu su normalne zobrazene. riadok 3 a 4 sa zobrazia az ked prejdem na ten text mysou, taka situacia je na obrazku. riadok 3 a 4 su overflow, teda boli skryte. problem je ze nechcem aby pod textom bol vidiet ten button a ta cena. Dufam ze uz je to zrozumitelne :) Mal by som to riesit inak ako nastavovanim overflow ?    

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.99.–
nord0
Návštěvník
21. 2. 2017   #6
-
0
-

https://jsfiddle.net/xzs9u0e0/4/

Nieco taketo, ale skovam tlacitko pod ten text.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.99.–
weroro0
Návštěvník
21. 2. 2017   #7
-
+1
-
Zajímavé
Nahlásit jako SPAM
IP: 91.235.54.–
Javascript (ES5, ES6+) / Typescript Developer, Vanilla Front-end ninja, HTML, CSS specialist

Hlúpa otázka vzniká ako reakcia na nedostatok relevantných informácií.
nord0
Návštěvník
21. 2. 2017   #8
-
0
-

#7 weroro
Presne to, dik moc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.99.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý