Hnusné programovanie -- pomôžte – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hnusné programovanie -- pomôžte – C / C++ – Fórum – Programujte.comHnusné programovanie -- pomôžte – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Pergoly a střechy Brno

global0
Newbie
22. 2. 2017   #1
-
0
-

Dobrý dnes sa snažím už asi od 6 spraviť jeden jednoduchý program ale stále ma visual studio nejaký problém som dufam v poslednej časti programu kde chcem metodou ktoru som vytvoril nastaviť meno a potom ho vypísať pomocou ďalšej metódy. Samozrejme ako vždy mi to nejde ale nič iné som ani nečakal tu je zdroják. Ja som to práve vzdal lebo ak by som to robil ďalej buď by si to odniesol notebook alebo by som asi vykočil s okna, 

Popravde nechápem ani tomu konštruktoru prečo ho mám nazvať svojím menom ked názov Stringu chcem nastaviť cez tu set metodu ale robil som to podľa youtube videa ale to bolo len sčasti podobné.

// PrvyProjekt.cpp : Defines the entry point for the console application.
//

#include "stdafx.h"
#include <string>
#include <iostream>

using namespace std;

class Clovek
{
public:
	string Meno;

	Clovek(string s)
	{
		Meno = s;
	}

	string setMeno(string pomocny_retazec)
	{
		Meno = pomocny_retazec;
	}

	string getMeno()
	{
		return Meno;
	}

	void vypis()
	{
		cout << Meno << endl;
	}

};

void main()
{
	Clovek ja("Patrik"); /ak nedam niečo do zatvorky piše vyraz musi byť typ triedy ak dam identifikator nieje definovany teda ak tam niečo nenapíšem je to zle lebo niečo čaká a ked dám je to tiež zle lebo to nepozná
	ja.setMeno(); // takto to robil vo videu jeden s intom teda čislami a šlo mu to mne samozrejmne nejde
	ja.vypis();

}


Poradte.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.102.–
gna
~ Anonymní uživatel
1503 příspěvků
22. 2. 2017   #2
-
0
-

Definoval jsi konstruktor s parametrem, tak to při vytváření chce ten parametr. (Když dáš jen prázdné závorky, tak je to deklarace funkce a pro zbytek kódu to není instance třídy.) Pokud parametr dávat nechceš, tak v tomhle případě konstruktor vůbec nepotřebuješ.

Definoval jsi metodu setMeno s parametrem, tak to pří jejím volání chce ten parametr. Taky jsi definoval tak, že vrací string, tak by bylo dobré (už ne nutné) z ní něco vracet (return). V tomhle případě opět nemá smysl, aby něco vracela (void).

Celkově takhle setter a getter nemá smysl, ale budiž.

class Clovek
{
public:
	string Meno;

	void setMeno(string meno)
	{
		Meno = meno;
	}

	string getMeno()
	{
		return Meno;
	}

	void vypis()
	{
		cout << Meno << endl;
	}
};

void main()
{
	Clovek ja;
	ja.setMeno("Patrik");
	ja.vypis();
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Podobná vlákna

Programovanie v c++ — založil kromap426

Programovanie c++ — založil toso992

Programovanie vo VB — založil delphak

Programovanie — založil fixa

Programovanie — založil Tayson

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032021 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý