Addslashes() Versus mysql_real_escape_string() – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Addslashes() Versus mysql_real_escape_string() – PHP – Fórum – Programujte.comAddslashes() Versus mysql_real_escape_string() – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Prog.0
Věrný člen
20. 2. 2007   #1
-
0
-

Osobne pouzivam mysql query typu "select ... where field='".[podtrzene]AddShashes(...)[/podtrzene].'" Dnes som prvy-krat zbadal, ze existuje mysql_real_escape_string(), tak som sa v tom kusok zacal vrtat a narazil som aj na tuto stranku: http://shiflett.org/archive/184. Vzhladom na moju english som z toho nezachitil vela, akurat ze AddSlashes nemusi byt prave to najbezpecnejsie riesenie...

Rad by som pocul vase skusenosti, postrehy, resp. ak by mi to niekto z tej stranky vedel polopatisticky vysvetlit ;-)

Dik :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Reklama
Reklama
dalaman0
Věrný člen
20. 2. 2007   #2
-
0
-

if(get_magic_quotes_gpc())

$str = stripslashes($str);
if(function_exists('mysql_real_escape_string'))
$str = mysql_real_escape_string($str, $GLOBALS['conn']);
else
$str = addslashes($str);

:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Prog.0
Věrný člen
20. 2. 2007   #3
-
0
-

Nemam rad ked mam slashovane stringy, tak ich natahujem cez vlastne fcie input($varname,$source,$default), inpost($varname,$default), inget(..), incook,.. vracaju hodnotu bez slashov, nezavisle na gpc... (o to teraz nejde:D)

Ked generujem query tak vtedy ich prezeniem cez AddSlashes, ale ked som to dobre pochopil, nieje to najbezpecnejsie...

Tak do main includov:D asi pribudne nova fcia esc($string) ktora bude pripravovat stringy na mysql, cize pouzije if(function_exists('mysql_real_escape_string'))...

Len sa mi to kapik nezda, ta fcia tie data odosle na mysql server, ten ich escapne podla toho aky charset sa pouziva a posle s5 ? Hm, pouzivam stale len jeden charset tak mi to kusok nesedi pouzivat to takto. To by bolo rozumnejsie napisat vlastnu fciu na escapovanie... aj ked zatial bude robit len to ze zavola AddSlashes a casom ked pochopim o co ide, mozem ju upravit ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
DavesMan
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
20. 2. 2007   #4
-
0
-

Jednoznačně používej mysql_real_escape_string, která správně oescapuje všechny řídící znaky MySQL databáze. Od toho tam ta funkce je. Navíc se řídí kódováním aktuálního spojení, což addslashes z principu nemůže.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.0
Věrný člen
20. 2. 2007   #5
-
0
-

To DavesMan: jj, to chapem, ale sa mi zda trocha blbe poslat data mysqlku nech ich escapne posle spat a potom ich zase escapnute poslem tam. Potesilo by ma keby si php len zistilo charset a escapovalo samo...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 54 hostů

Podobná vlákna

C/ C++ versus C# ? — založil Borek

LPTSTR versus LPCTSTR — založil Zinthar

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý