Zdravím,
rád bych se zeptal na reálné postihy a dopady zákona naší ctěné unie. Pokud někdo posledních 8 let spal, mluvím o tomto: https://www.zdrojak.cz/clanky/budete-dodrzovat-susenkovy-zakon-je-vubec-mozne/
Snažil jsem se lehce googlit nějaký případ toho, že by byl někdo souzen, pokutován a popotahován za to, že ten strašně otravný nesmysl s informací o cookies na svůj web nedal ale marně. Má někdo prosím nějaké informace?
Hodně webů, zejména těch, o kterých jsem měl za to, že jejich autoři/správci umřeli (rozuměj ztratili zájem) kde se za posledních x let nezměnilo vůbec nic krom toho, že ze strachu dřív nebo později doplnili ty otravné proužky. Jsou to povětšinou weby, které kupříkladu žily jen díky komunitě. Opravdu by mě zajímalo, co správce přimělo oprášit FTP login a místo toho aby fixnuli nějakou jednoduchou blbost která všem vadí od roku 2010 např. tak tam jdou dodrátovat tento nesmysl, očividně ze strachu z následků (nebo na nějaký jiný popud?).
Osobně jsem nedávno spustil web, který krom default Analytics ukládá akorát jednu sušenku a to string se zvoleným CSS stylem, tudíž bych neměl spadat pod nařízení tohoto zákona, ale do budoucna si sem jist, že budu chtít ukládat další provozní data, integrovat sociální fíčury např. z FB API atp. a myšlenka otravování uživatelů se mi vůbec nelíbí. Co se stane, když se postavím proti a budu zákon ignorovat?