Automatická výška textu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Automatická výška textu – PHP – Fórum – Programujte.comAutomatická výška textu – PHP – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Pergoly a střechy Brno

Kikča
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
25. 2. 2017   #1
-
0
-

Zdravím všechny PHP odborníky,

byla jsem trošku vhozena do vody s programováním PHP5 našich webových stránek. Chtěla jsem se zeptat, jestli neexistuje nějaký příkaz, který by tzv. automatický určoval výšku textu na stránce.

Máme totiž stránku s překlady textů k písničkám, ale každý css pro texty musíme ručně přizpůsobit příkazem např. #text-hasta         { height: 1100px;}

Zkoušeli jsme místo px dávat i auto, ale to nám kompletně "rozmrví" formátování na stránce. Vím, že příkaz auto funguje u fotek, ale nevíte, dá se něco použít i u textu?

Předem moc děkuji za rady.

Kikča

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.30.239.–
Kit+15
Guru
25. 2. 2017   #2
-
0
-

#1 Kikča
PHP se určováním velikosti písma na stránce nijak nezabývá, je potřeba ji nastavit v editoru (resp. IDE) tak, abys na to písmo dobře viděla.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:199:b...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Kikča
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
25. 2. 2017   #3
-
0
-

#2 Kit
Mi nejde až tak o výšku písma - s tou si poradím, ale o celkovou výšku textu, aby se automaticky přizpůsobovala stránka a formátování stránky jako takové.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.30.239.–
Kit+15
Guru
25. 2. 2017   #4
-
0
-

#3 Kikča
To přece řeší editor. Výšku písma, barvičky pro klíčová slova a tak. Formátování stránky s automatickým odsazením příkazů běžné editory snad také zvládají. Zalamování řádek snad v PHP neřešíš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:199:b...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Kikča
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
25. 2. 2017   #5
-
0
-

#4 Kit
To sice ne, s barvičkami atd si pohraju bez problémů, ale bohužel se nám to automaticky nenastavuje, takže jsou krátké texty, které mají výšku např. 500 px., ale naopak jsou ty, které mají výšku 2000 px. 

Jelikož těch textů je větší množství, tak každý musí mít nastavenou svou výšku textu, aby se korektně zobrazovaly stránky. Ale bohužel jsme nepřišli v editoru jak to nastavit, aby se to automaticky přizpůsobovalo a nemuseli jsme pro každý text nastavovat ručně, viz první příspěvek. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.30.239.–
Kit+15
Guru
25. 2. 2017   #6
-
0
-

#5 Kikča
Výška se přece automaticky přizpůsobí délce textu. Ovšem monitor, který by měl na výšku 2000px, jsem ještě neviděl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3714 příspěvků
27. 2. 2017   #7
-
0
-

:) Jak uz naznacil Kit. PHP vytvari html kod. Posila ven a prebira to prohlizec, ktery to na zaklade html / css / js nejak zobrazi uzivateli.

"celkovou výšku textu, aby se automaticky přizpůsobovala stránka a formátování stránky"
Ale to html dela normalne. Takze nejspis mate pekne rozdrbane css, kdyz se to rozhodi pri zmene vysky.

Co s tim?
- Tak, je mozne css opravit.
- Je mozne php nechat tipnout vysku stranky a pridat tam pro jistotu 1-2 nebo 5-6 radku. Jenze, to se dela dost spatne, protoze php stranku nevykresluje a nektere tagy, jako tabulky a obrazky maji promenlivou vysku. ... Rekneme, ze mas odhadem 60 znaku na radek. Pouzijes stripthtml (nebo, jak se to jmenuje), co te zbavi html a zustane jen text. strlen($str) je delka text. Podelis 60. Pouzijes floor. Pridas 'px'.
- Je mozne pomoci JS tam nastavit spravnou vysku. ... Das divu nejake id. Nechas ho normalne obsah vykresilt. pres el.style.offsetheight (mozna el.offsetheight) zjistis vysku. pridas k tomu tak 1-2 radku kvuli moznemu marginu, padingu, pro jistotu. A nastavis to do el.style.height = cislo + 'px';

height:auto funguje, kdyz je to element, co to podporuje a neprebiji ho css jinde. Prebijeni se da vnutit pres important. height:auto !important; Ale doporucuji important se vyhnout a radeji zjistit, kde se tam vnucuje vyska a prebit to prislusnymi id/class/elementy. Jakoze:
#xxx {} // prebiji class a mam pocit i element
.xxx {} // plati pro vsechna class=xxx
div.xxx {} // plati jen pro div s class=xxx
body #content .xxx {} // plati jen pro vsechno v body, co ma uvnitr element s id=content a uvnitr toho je element s class xxx

body #content .xxx {}
.xxx {} // tenhle druhy zapis se bude ignorovat, protoze #content .xxx ma id a to ma prednost. Druhy radek by musel byt min
#content .xxx {}

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:f009:2c...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

Podobná vlákna

Výška — založil EJoo

Automatická deklarace charů — založil Sprinter

Automatická serializace a výkon — založil Honza Jebavý

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032021 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý