Dedičnosť a problémy ako LNK1120 a LNK 2019 – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dedičnosť a problémy ako LNK1120 a LNK 2019 – C / C++ – Fórum – Programujte.comDedičnosť a problémy ako LNK1120 a LNK 2019 – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

global0
Newbie
3. 3. 2017   #1
-
0
-

Dobrý znova máme úlohu zadanie by malo byť jednoduché akvšak nevylučujem problémy najprv však k riešeniu je potrebné spustiť súbory od učiteľa . Sú len 3 osoba.h a osoba.cpp a tretí je stdafx.h kde su zrejme zadané veci ako #include <string> a tak inak nechápem lebo keď som vytvoril projekt a len nakopíroval kódy s osoby.h a osoby.cpp stále mi vyhadzovalo, že nevie čo je string. Keď som vytvoril projekt zavrel visual nakopiroval zo zipka spominanu trojicu suborov priamo do priečinku osoba ktorý bol vytvorený v projekte pomocou visual studia a následne som pridal všetky subory priamo vo visual studio cez pridat --> existujuca položka samozrejme každý s 3 súborov do prisluchajuceho priečinku header/source tak mi už chyby nehádže. Ale vyhodí mi chyby LNK 1120 a LNK 2019 čo nemám šajnu ako riešiť kedže to asi nieje chyba syntaxe alebo chybajuceho includu tak neviem.

Zdrojaky:

Osoba.h

#pragma once
class Osoba
{
public:
	Osoba();
	~Osoba();

	void setMeno();
	void setPriezvisko();
	void setMeno(string strMeno);
	void setPriezvisko(string strPriezvisko);
	string getMeno();
	string getPriezvisko();
	void print();

private:
	string m_strMeno;
	string m_strPriezvisko;
};

Osoba cpp:

#include "stdafx.h"
#include "Osoba.h"

Osoba::Osoba() 
	: m_strMeno("Ján")			// pozn. John Smith pochádza zo Slovenska :)
	, m_strPriezvisko("Šmid")
{
	setlocale(LC_ALL, "Slovak");
}


Osoba::~Osoba()
{
}

void Osoba::setMeno() 
{
	cout << "Zadaj meno: ";
	cin >> m_strMeno;
}
void Osoba::setPriezvisko() 
{
	cout << "Zadaj priezvisko: ";
	cin >> m_strMeno;
}


void Osoba::setMeno(string strMeno) 
{
	m_strMeno = strMeno;
}

void Osoba::setPriezvisko(string strPriezvisko) 
{
	m_strPriezvisko = strPriezvisko;
}

string Osoba::getMeno() 
{
	return m_strMeno;
}

string Osoba::getPriezvisko() 
{
	return m_strPriezvisko;
}

void Osoba::print()
{
	cout << endl << "Meno: " << m_strMeno << endl;
	cout << "Priezvisko: " << m_strPriezvisko << endl;
}

a stdafx.h:

// stdafx.h : include file for standard system include files,
// or project specific include files that are used frequently, but
// are changed infrequently
//

#pragma once

#include "targetver.h"

#include <stdio.h>
#include <tchar.h>



// TODO: reference additional headers your program requires here
#include <string>
#include <iostream>

using namespace std;

Hľadal som aj na nete ale nič čo by som pochopil keby bolo niečo typu include ale using namespcace tak to pohopím ale toto nemám šajnu čo je za chyba.

Připojen obrázek.

Ďakujem za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.199.–
global0
Newbie
4. 3. 2017   #2
-
0
-

#1 global
tak som to vyriešil asi mi chybala metoda main() divne že to tam on nedal. Ĺudia keď už je tu ten keď nechápem načo v konštruktore sa nastavuje meno a potom mám metodu nastav meno :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.199.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý