OpenGL a GLUT – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

OpenGL a GLUT – C / C++ – Fórum – Programujte.comOpenGL a GLUT – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

eraser170
Newbie
20. 2. 2007   #1
-
0
-

Tagze zacal som pracovat v OpenGl a WinAPI,ktore mi moc nevyhovovalo... Chcel som vyskusat kniznicu k OpenGL GLUT. Lenze Dev-cpp mi nechce skompilovat ani kod na vytvorenie okna. Pripajam aj zdrojak aj chbove hlasenie, dufam , ze mi niekto poradite co stym, pretoze GLUT vidim prvy krat vzivote.
Ak je tu niekto kto pracuje v OpenGl popripade aj v GLUT a je ochotny aj pomoct, tagh nech sa mi prosim ozve na ICQ 229-952-311 ... diky


Zdrojovy kod

#include <GL/glut.h> 



void onResize(int w, int h)
{
glViewport(0, 0, w, h);
glMatrixMode(GL_PROJECTION);
glLoadIdentity();
glOrtho(0, w, 0, h, -1, 1);
glScalef(1, -1, 1);
glTranslatef(0, -h, 0);

}


void onDisplay(void)
{
glClear(GL_COLOR_BUFFER_BIT);
glFlush();
}

int main(int argc, char **argv)
{
glutInit(&argc, argv);
glutCreateWindow("Glut appliaction");
glutDisplayFunc(onDisplay);
glutReshapeFunc(onResize);
glutMainLoop();
return 0;
}


Chybove hlasenia


1 C:\Dev-Cpp\projects\GLUT1\main.cpp In file included from main.cpp
50 C:\Dev-Cpp\include\GL\glut.h redeclaration of C++ built-in type `short'
C:\Dev-Cpp\projects\GLUT1\Makefile.win [Build Error] [main.o] Error 1



mam prilinkovane kniznice OPENGL32.LIB a glut32lib
-------------------------------------------------------------------------------------------

a najde sa tu niekto , kto sa uci OpenGl ties a je na zaciatocnickej urovni ??? :P

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Radek0
Newbie
20. 2. 2007   #2
-
0
-

To eraser17:Ahoj pod DevCpp jsem to taky nespustil, ani když jsem rozbalil celou knihovnu pro GLUT do adresáře Include, tak jsem musel nainstalovat VisualC++ 6,0 a tam to šlo s dodanými knihovnami v pohodě.
Ahoj

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ppavelP0
Newbie
22. 2. 2007   #3
-
0
-

Stáhni si tady (http://www.nigels.com/glt/devpak/glut.3.7.6+.DevPak) balíček kterej pak v DevC++ nainstaluj.
(nástroje/balíčky/install) a mezi novejma projektama k vytvoření se ti, pod záložkou multimedia, objeví GLUT ..., když novej projekt vytvoříš pomocí týhle šablony, mělo by to šlapat...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mike$
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
13. 1. 2008   #4
-
0
-

To Radek : Knihovny se musí taky připojit k projektu aby je našel kompilátor (tuším Project-Options-Add Library), pak to funguje bez problémů. Vyzkoušeno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.44.–
tmi0
Věrný člen
14. 1. 2008   #5
-
0
-

hmm nechci delat drsnaka ale jste si jisti ze problem je v linkovani? podle vypisu chybovyho hlaseni bych typoval ze chyba bude v "glut.h", konkretne na radku 50 v redeklaraci vestaveneho typu (takze tu pasaz proste zakomentuj> jestli to je solidni knihovna, pak pouziva short takovym zpusobem jakym ma a nebude tedy vadit ze se uziva built-in short. jestlize si ta knihovna nejakym zpusobem predefinovana vestaveny typy tak bych ji fakt nepouzival...). to ze se tam objevi i built error nemusi znamenat jen problem linkovani, je to proste chyba zpusobena pri pokusu o sestaveni (main.cpp se ani neprelozi, natoz aby sel do buildu). to jestli tam mas spravne nalinkovany knihovny se pozna az ve chvili kdy se vse uspesne zkompiluje a pude se do linkovani

to ze to slo s visual c++ muze treba znamenat ze ten nema vestavenej typ short).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Podobná vlákna

GLUT — založil Bebe19

Glut a X11 — založil Miro1701

GLUT 3ds max model load — založil VireL

C++, OpenGL, SDL /// C++, OpenGL — založil Kolemjdouci

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý