řetězce – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

řetězce – PHP – Fórum – Programujte.comřetězce – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Jiří0
Stálý člen
20. 2. 2007   #1
-
0
-

objevil se mi taký problém:
potřebuji uložit do tatabáze tabulku z excelu.



...
$fd = fopen ("./pokus.csv", "r");
while (!feof($fd)){
$line = explode (";", fgets($fd, 10240));
$kod1 = addslashes(chop($line[0]));
$typ = addslashes(chop($line[1]));
if($typ == "pánská"){
echo "1";
}
}
...

jenže ačkoli v té tabulce to "pánská" je (když si nechám vypsat "echo $typ; " tak mi to vypíše jen "pánská" ) tak ani jednu jedničku mi to nevypíše...

Jak udělat, aby mi to ten řetězec bralo tak jak to je? nevím si s tím rady. Možná je chyba v čárkách v á nebo nevím... dá někdo radu?
Ukládání do databáze zvládnu... jen potřebuju nahradit slovo "pánská" číslem 1... což mi vůbec nejde..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Prog.0
Věrný člen
20. 2. 2007   #2
-
0
-

problem moze byt hocikde, tazko ti takto pomoct...

mozno dochadza k problemu v cvs, ked sa v samotnom poli nachadza bodkociarka/"strednik" (;) v cvs sa cela bunka potom dava do uvodzoviek, ak sa tam vsak nachadzaju aj uvodzovky, tak tie sa nahradia za zdvojene "".. proste take svihnute escapovanie to ma, ako cely mrkvosoft...

keby si checkol google pred tym ako si zacal (http://www.google.com/search?q=php+cvs+import) urcite by si zistil ze existuje http://www.php.net/fgetcsv len neviem, ci to poriadne vsetko osetruje, ako sa patri :-) Vyskusaj ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Jiří0
Stálý člen
20. 2. 2007   #3
-
0
-

no ve střednících to asi nebude problém... zjistil jsem že když v excelu změním pánská na panska (neboli bez čárek) tak to všechno funguje oki.
jenže toto není moc kloudné řešení... nevysvětluje to tu "chybu"...

Když jsem zkoušel nahradit písmena ve slově pomocí různých metod jako je strtr(); apod tak se to chovalo jako by ty áčka nevidělo... prostě furt stejná pohádka... přitom když si to ozkouším na testu (nenačítám ty řetězce ze souboru, ale ukládám je rovnou do proměnné) tak to funguje... tudíž jsou ty algoritmy správně.... jenže v případě načítání ze souboru to protestuje....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Prog.0
Věrný člen
20. 2. 2007   #4
-
0
-

Takze problem je na 99% rozdielne kodovanie.

Mas script ktory je napisany v nejakom editore, ktory pouziva kodovanie [podtrzene]A[/podtrzene]. V nom mas napisane aj

if($typ == "pánská"){
...cize retazec "pánská" je v kodovani [podtrzene]A[/podtrzene]. Potom mas subor pokus.cvs, ktory vygeneroval excel (predpokladam) a bude v kodovani [podtrzene]B[/podtrzene]. Script, natahuje do premennej $typ jedno policko, kde je retazec zo suboru, ale v odlisnom kodovani. Cize dve dlhe acka maju dva rozne kody => retazce sa nerovnaju...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Jiří0
Stálý člen
20. 2. 2007   #5
-
0
-

tak jsi měl pravdu... díky moc.
Vyřešila to báječná funkce jménem utf8_encode(); nevím jestli je nejoptimálnější,ale funguje to...
Pokud znáte někdo něco lepšejšího , tak sem prosím hoďte svůj názor.. díky moc. :o)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

řetězce — založil ench

[VB] řetězce — založil aTTix

Vyhledávání řetězce — založil scopres

Ukládání řetězce — založil Alan

Ořezání řetězce — založil Jan Kliment

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý