Pomoc s sql dotazem – MS SQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc s sql dotazem – MS SQL – Fórum – Programujte.comPomoc s sql dotazem – MS SQL – Fórum – Programujte.com

 

Shockwave
~ Anonymní uživatel
107 příspěvků
27. 3. 2017   #1
-
0
-

Dobre, ukol je nasl.: Vypsat jmena vsech aerolinek-AIRLINE a zaroven k nim vypsat kolik kazda aerolinka vlastní letadel.
Dekuji moc za pomoc

Tabulky jsem dal zde:
http://shockwave3.rajce.idnes.cz/SQL/#I ... 095633.jpg

Muj kod nefunkcni zde:

SELECT name, count(airline_code) FROM airline, airplane WHERE airline.airline_code = airplane.airline_code
group by airline_code;

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
27. 3. 2017   #2
-
0
-

Hele, jestli je to pracovni nebo domaci ukol, tak u nas se za praci treba plati.

SELECT
   name,
   count(airline_code)
FROM
   airline,
   airplane
WHERE
   airline.airline_code = airplane.airline_code
group by
   airline_code;

Myslim si, ze ti to nejde, protoze sql nemuze urcit, ze ktere tabulky je ktery sloupec. Napriklad v selectu neni jasne, ktery ze sloupcu je pouzit pro count(airline_code). Totez plati pro group by. Tam mas sloupce z obou tabulek, totiz a kdyz jsou stejne, tak bud je treba pridat nazev tabulky nebo zvolit pro sloupec nejaky alias.
Ostatne, pise ti to nejaky sql error, ne? Pise to obvykle kod chyby, text chyby a uryvek sql dotazu, kde zhruba k chybe doslo.

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:f522:53...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
27. 3. 2017   #3
-
0
-

* u nas v praci se za praci
(aby nedoslo k nedorozumneni, tady jsem jen jako uzivatel)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:f522:53...–
Shockwave
~ Anonymní uživatel
107 příspěvků
28. 3. 2017   #4
-
0
-

#3 peter
Já se to učím jako samouk, ale jsem ochoten, pokud mi někdo pomůže i zaplatit samozřejmě, po domluvě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
Shockwave
~ Anonymní uživatel
107 příspěvků
28. 3. 2017   #5
-
0
-

Po upravě mi to bohužel nehází jmena všech aerolinek, ale jen dvě z nich a nevím proč. Děkuji

KOD:  

SELECT airline.name, count(airplane.airline_code) FROM airline, airplane WHERE airline.airline_code = airplane.airline_code group by airplane.airline_code

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
28. 3. 2017   #6
-
0
-

Grupovaci dotazy casto moc nedelam, tak se mi to nechce studovat. Ale bylo by fajn, kdybys pouzival formatovani pro forko. Muj oblibeny nastroj
http://www.dpriver.com/…mat.htm ;

SELECT airline.NAME,
       Count(airplane.airline_code)
FROM   airline,
       airplane
WHERE  airline.airline_code = airplane.airline_code
GROUP  BY airplane.airline_code  

Tipnul bych si, ze za to muzou treba radky s null (?) nebo bych to mozna vubec negrupoval a pouzil left join.
Mimochodem, pro count porad nemas alias.
Pripadne mozna jeste jeden tip, nezda se mi tam posledni radek GROUP BY airplane.airline_code, jestli by tam nemelo byt spis airline.airline_code

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:6173:b5...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
28. 3. 2017   #7
-
0
-

Beru zpet, grupovat to musis, ale ostatni data bych pridal pres left join.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:6173:b5...–
ferko
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
2. 4. 2022   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
4. 4. 2022   #9
-
0
-

Pokud mas svuj dotaz, zaloz si vlastni tema do sekce databaze.

Skolni priklady bys mel resit sam.
Najdi najdrahsi liek (cena) od jednotlivych vyrobcov.. 

SELECT (najdi), ORDER BY lieky.cena DESC (serad od nejvetsi ceny), LIMIT 1 (pocet=1)
SELECT * FROM lieky ORDER BY lieky.cena LIMIT 1
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:80ea:761d:ae39:8ab0...–
4. 4. 2022   #10
-
0
-

Jen odhad: seskupit podle výrobce a použít agragční funkci MAX. Mám pocit, že jsem to někde viděl hotový.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý