Pomoc s překladem sql dotazu, korelovaný dotaz – MS SQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pomoc s překladem sql dotazu, korelovaný dotaz – MS SQL – Fórum – Programujte.comPomoc s překladem sql dotazu, korelovaný dotaz – MS SQL – Fórum – Programujte.com

 

Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
Shockwave
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
28. 3. 2017   #1
-
0
-

Zdravím, poprosil bych , kdyby mi někdo za lomítka napsal, co daná část kodu dělá. Děkuji

(z1 a z2 je předpokládám alias na tu samou tabulku zamestnanci, že?)


SELECT * FROM zamestnanci z1 /vyber všechny sloupce z tabulky zamestnanci z1

WHERE mzda = /kde se mzda porovná s (

(SELECT MAX(mzda) FROM zamestnanci z2     /vyber maximální mzdu z tabulky zaměstnanci, kde....??

WHERE z1.profese = z2.profese); / ....nechápu, co se děje zde??), jak to říct česky??
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
RomanZ
~ Anonymní uživatel
266 příspěvků
28. 3. 2017   #2
-
0
-

Vybere maximální mzdu, ale ne ze všech zaměstnanců, ale jen ze zaměstnanců se stejnou profesí jako má z1

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.212.10.–
peter
~ Anonymní uživatel
3395 příspěvků
28. 3. 2017   #3
-
0
-

   

SELECT *
FROM   zamestnanci z1
WHERE  mzda = (SELECT Max(mzda)
               FROM   zamestnanci z2
               WHERE  z1.profese = z2.profese);  

---

SELECT Max(mzda)
FROM   zamestnanci z2
WHERE  z1.profese = z2.profese

Select, ktery vybere max cislo pro vsechny radky, kde plati z1.profese = z2.profese a zapise ho do nepojmenovaneho sloupce. Takze bys to vybral jako $row[0]

 ---

SELECT *
FROM   zamestnanci z1
WHERE  mzda = cislo

Vybere vsechny zamestnance, kteri maji stejnou mzdu jako nasel predchozi dotaz pro stejnou profesi.

Cili, celkove to najde vsechny, kteri v dane profesi pobiraji nejvetsi plat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:6173:b5...–
peter
~ Anonymní uživatel
3395 příspěvků
28. 3. 2017   #4
-
0
-

OT: To formatovani, viz ten link minule, vlozis dotaz, kliknes Format tlacitko a pokud je dotaz dobre, tak to zformatuje a obarvi. Tu zformatovanou verzi zkopirujes, tady kliknes na tlacitko vlozit kod [ <? ], otevre se pomocne okenko, tam vlozis kod a kliknes na tlacitko [vlozit]. Ono to tam vlozi bez barev, ale pak po odeslani zpravy nebo mozna jeste v prubehu editace to obarvi kod. Mno, proste to vypada lip a ten formatovac to i celkem logicky zarovnava. Lepsi nez jednoradkova nudlicka :) Navic, spousta programu umi ten sql dotaz zpracovat i takhle roztahany na vic radku, kdyz tam das spravne apostrofy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:6173:b5...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Pomoc s překladem — založil yaqwsx

Počítadlo sql dotazů — založil Ralf

Chyba SQL dotazu — založil Radek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032018 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý