Prosím o odpověď. – Hry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prosím o odpověď. – Hry – Fórum – Programujte.comProsím o odpověď. – Hry – Fórum – Programujte.com

Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
28. 3. 2017   #1
-
0
-

Ahoj. Jsem v programovaní téměř naprostý začátečník. Doposud jsem se zabýval pouze psaním webu v HTML a stylováním v CSS.
Chtěl jsem se trochu ale trochu více rozletět ve fantazii a začal jsem se učit Javu. Momentálně mám základní přehled i v OOP v Javě.
Chtěl bych se pustit postupem času do vývoje jednoduchých 2D her a jak tak brouzdám na různých fórech, trochu jsem se do toho zamotal. Všude se mluví o Unity, Game makeru a různých enginech, které Vám částečně usnadní práci. V čem Vám tu práci vůbec usnadní? Má cenu něco takového zkoušet na 2D hru? Existuje vůbec něco takového pro 2D hry?
Programuje vůbec dnes ještě někdo úplně celý kód hry ručně bez sebemenší pomoci od jiného programu?

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.225.–
peter
~ Anonymní uživatel
4014 příspěvků
29. 3. 2017   #2
-
0
-

Ma to cenu. Existuje. Pouziva se to.
Ten engine obvykle resi fyzikalni prostredi. Let strely, skoky panacka, otaceni 2d nebo 3d, ...  Pripadne navazani ruznych efektu. Je to takove lepsi oop prostredi, kde nemusis tohle resit.
Kdybys chtel resit treba piskvorky, tak si tam muzes udelat hezkou 3d sit v prostoru, pridat prostredi a nechat krizky a kolecka treba padat z nebe jako kameny. Pak se rozhodnes treba pro pexeso a budes chtit behem hry zmenit karticky, tak jen vymenis textury a je to. Zadne extra programovani, prepisovani objektu. Ten engine uz s necim takovym pocita.

Jestli znas html, css, tak javu nepotrebujes, vystacis si i s javascriptem.
http://mujweb.cz/…/hry/hry.htm

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:e1dc:3c...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý