Chyba neznámý sloupec v dotazu – MS SQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Chyba neznámý sloupec v dotazu – MS SQL – Fórum – Programujte.comChyba neznámý sloupec v dotazu – MS SQL – Fórum – Programujte.com

 

Shockwave
~ Anonymní uživatel
102 příspěvků
29. 3. 2017   #1
-
0
-

Ahoj, poradíte, proč mi to hází chybu "neznámý  sloupec  flight.airplane_code"  ve where klauzuli? Děkuji moc za radu a opravu.

úloha je : Získat code a model letadla, které má přidělen více ja jeden let.

tabulka zde:

http://shockwave3.rajce.idnes.cz/SQL/#IMG_20170327_095633.jpg

kod:

SELECT airplane.airplane_code, airplane.model, count(flight.airplane_code)

FROM airplane, flight

WHERE airplane.airplane_code = flight.aiplane_code

HAVING count(flight.airplane_code)>1;

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
peter
~ Anonymní uživatel
3714 příspěvků
29. 3. 2017   #2
-
0
-

   

SELECT airplane.airplane_code, airplane.model, count(flight.airplane_code)
FROM airplane, flight
WHERE airplane.airplane_code = flight.aiplane_code
WHERE airplane.airplane_code = flight.airplane_code -- najdi 7 rozdilu :)
HAVING count(flight.airplane_code)>1;
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:288b:ca...–
Shockwave
~ Anonymní uživatel
102 příspěvků
30. 3. 2017   #3
-
0
-

#2 peter
Takže když ten překlep poupravím , tak bys tu ulohu řešil stejně podle zadání? Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032021 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý