Mám problém při programování programu pro výpočet určitého integrálu - konkrétně se jedná o výpočet obrazce omezeného osou x fukcí sinus. Při počítání s float program počítá špatné výsledky, jelikož float neumí počítat na tolik desetinných míst kolik bychom potřebovali. Tak jsem použil deklaraci double a s touto deklarací mi to nepočítá vůbec. A tak bych se nejdřív chtěl zeptat, co musím napsat, aby se mi double číslo zobrazilo.
Pro zobrazení float čísla používám printf("%f",a);
Pro double můžu taky nechat to %f? Nebo musím použít jiné písmenko a případně jaké? Děkuji za odpověď.
Fórum › C / C++
Double (float)
noo rekl bych, ze pro double je %lf... Jinak nevidim duvod, proc by sin() s double nemela pocitat.. Kdyztak hod kod???
oprava: %f fuguje; sin() mi s double pocita - i kdyz se nestacim divit: sin 90 = 0.893997 :-)
Zelenáč píše:#
# oprava: %f fuguje; sin() mi s double pocita - i kdyz se nestacim divit: sin 90 = 0.893997 :-)
Tak to asi spatne pocitas, jelikoz pocitac ma pravdu. Prvni samozrejme musis predelat stupne na radiany a pak se mozna prestanes divit;)
jack22 píše:#
# Mám problém při programování programu pro výpočet určitého integrálu - konkrétně se jedná o výpočet obrazce omezeného osou x fukcí sinus. Při počítání s float program počítá špatné výsledky, jelikož float neumí počítat na tolik desetinných míst kolik bychom potřebovali. Tak jsem použil deklaraci double a s touto deklarací mi to nepočítá vůbec. A tak bych se nejdřív chtěl zeptat, co musím napsat, aby se mi double číslo zobrazilo. #
#Pro zobrazení float čísla používám printf("%f",a);#
#Pro double můžu taky nechat to %f? Nebo musím použít jiné písmenko a případně jaké? Děkuji za odpověď.
na vypis se pouziva, jak uz ti odpovedel v prnim postu Zelenac, prave format "%lf".
Jura píše:#
##Zelenáč píše:#
# oprava: %f fuguje; sin() mi s double pocita - i kdyz se nestacim divit: sin 90 = 0.893997 :-)
#Tak to asi spatne pocitas, jelikoz pocitac ma pravdu. Prvni samozrejme musis predelat stupne na radiany a pak se mozna prestanes divit;)
:-) jj, sry :) n co to se muze stat kazdymu 0:-)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Float X double — založil Hurys
Proměnné typu float, double — založil DiAnno
C#: double nejde implicitně převést na typ float — založil Montezo
Cannot convert `double*' to `double' — založil mateo
Float to string — založil Kenvelo