Dobrý den, program je trochu složitější na sdílení. Jde o to že mám třídu Camera. Camera byla původně samostatná třída, ale kvůli sjednocení jsem ji upravil tak, že je odvozena od virtuální třídy GameObject a ta je odvozena on jiné třídy a navíc obsahuje ukazatel na třídu, která je součásti knihovny třetí strany. Na třídě Camera jsem vypsal všechny rozhraní z odvozené třídy (virtual void Render()=0 pro příklad) a odstranil všechny const a inline pro jistotu. Jde o to, že mi to hlásí chybu z názvu vlákna při kompilaci. DX je namespace, které obsahuje třídu, kde je třída Camera poprvé použita jako členský ukazatel. Před úpravou třídy Camera to bylo v pohodě. Compilátor v třídě Camera nehlasí žádnou chybu, ale byla tam červená vlnovka v místech, kde jsem použil funkce z GameObject, které využivaly členy z té třídy třetí strany. Stačilo jenom odstranit ty const na konci metody. Ale chyba bude někde na kameře nebo v odvozených třídách.
Fórum › C / C++
Error: C2653 DX není třída nebo namespace
Bez kodu tezko resitelne, ale zkusim nastrelit:
Zna opravdu v souboru, kde to hlasi ten namespace DX? Kazdy zdrojak se kompiluje zvlast, takze pokud tam nemas header file definujici namespace DX, tak to nemuze znat DX.
Zkompilováno, problém byl, že GameObject obsahoval ukazatel na třídu, kde byla původně umístěn ukazatel na cameru. Trochu jsem si pohrál škatule, škatule hejbejte se a instanci camery jsem umístil do míst, kde mám všechny gameobjekty. A trochu jsem ještě vyřešil problém s #include, který jsem trochu narušil.
Jsou tam ještě nějaký chyby s pády, ale ten vyřeším až budu mít čas.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 75 hostů
Podobná vlákna
Třída není zaregistrována — založil Mutagen
Syntax error v namespace — založil fix
Error při if.: Odkaz na objekt není nastaven na instanci objektu — založil Indikátor
QT error: Error code 62097 — založil QtProgramming
Namespace v proměnné — založil Míša
Moderátoři diskuze