Čtení řádků v ".txt" souboru – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Čtení řádků v ".txt" souboru – PHP – Fórum – Programujte.comČtení řádků v ".txt" souboru – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Jirka
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
15. 4. 2017   #1
-
0
-

Nazdar, jsem v PHP začátečník a potřeboval bych přečíst jednotlivé řádky v textovém souboru a vrátilo mi je v nějakém seznamu. Něco jako je v pythonu funkce readlines().  

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.210.–
Kit+15
Guru
15. 4. 2017   #2
-
0
-

#1 Jirka
Stačí si ten seznam projít cyklem foreach.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
15. 4. 2017   #3
-
0
-

#1 Jirka
http://php.net/manual/en/function.file.php

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.82.146.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
peter
~ Anonymní uživatel
4007 příspěvků
18. 4. 2017   #4
-
0
-

http://php.net/manual/en/function.file.php 



Example #1 file() example
<?php
// Get a file into an array.  In this example we'll go through HTTP to get
// the HTML source of a URL.
$lines = file('http://www.example.com/');

// Loop through our array, show HTML source as HTML source; and line numbers too.
foreach ($lines as $line_num => $line) {
    echo "Line #<b>{$line_num}</b> : " . htmlspecialchars($line) . "<br />\n";
}

// Another example, let's get a web page into a string.  See also file_get_contents().
$html = implode('', file('http://www.example.com/'));

// Using the optional flags parameter since PHP 5
$trimmed = file('somefile.txt', FILE_IGNORE_NEW_LINES | FILE_SKIP_EMPTY_LINES);
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:3995:d5...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý