C - math.h (Unix) : kde jsou matematické funkce? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C - math.h (Unix) : kde jsou matematické funkce? – C / C++ – Fórum – Programujte.comC - math.h (Unix) : kde jsou matematické funkce? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Polda18
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
15. 4. 2017   #1
-
0
-

Omlouvám se, jestli je to tu už po několikáté, ale Google si neví rady a já potřebuju vědět, proč mi program nechce přijmout funkci 'round', i když mám naincludovanou knihovnu 'math.h'?

Jde o to, že kompilátor (gcc) mi píše toto: 

/tmp/ccw0ga7d.o: In function `generate_histogram':
/mnt/c/Users/.../main.c:127: undefined reference to `round'
collect2: error: ld returned 1 exit status

Příkaz ke kompilaci je tento: gcc -mssse3 -g -O1 -Wall -Werror -std=c99 -lm -lrt -o sharpen main.c

V souboru math.h jsem nebyl schopen najít ani zmínku o funkci 'round'. Ani v includovaném souboru 'features.h' jsem nebyl schopen najít žádnou z matematických funkcí. Složka 'bits' ve složce '/usr/include' ani neexistuje, natož pak soubor 'mathdef.h' (ve kterém by měly být definice právě těch matematických funkcí, včetně 'round').

Jak mám tedy naincludovat matematickou knihovnu, aby tam byly i zmíněné soubory? Dají se případně knihovny dostahovat? Unix (v mém případě Linux Ubuntu 14.04 „trusty“ - Ubuntu subsystém - Bash ve Windows - o aktualizaci na verzi 16 jsem se již pokoušel - bezúspěšně) tyto soubory neobsahuje. Internet ale tvrdí něco jiného :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.61.84.–
gna
~ Anonymní uživatel
1848 příspěvků
15. 4. 2017   #2
-
0
-

Pokud ti to nehlásí chybu při kompilaci (implicitní deklarace), tak tu deklaraci naincludovanou máš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
gna
~ Anonymní uživatel
1848 příspěvků
15. 4. 2017   #3
-
0
-

A tuhle chybu by mělo vyřešit přesunutí libek (-l...) na konec.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Polda18
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
15. 4. 2017   #4
-
0
-

Díky moc. Program se už zkompiloval :) Sice při spuštění hází chybu, ale to už vyřeším s profesorem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.79.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý