Visual Basic – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

Visual Basic – .NET – Fórum – Programujte.comVisual Basic – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Polarkos
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
16. 4. 2017   #1
-
0
-

Prosím o pomoc dostal jsem za úkol vypracovat úlohu ve visual basicu. A nevím si rady děkuji za pomoc.
1) Napište proceduru MAXIMUM2, která ve svých parametrech vrátí největší prvek z pole P a jeho index.
2) Napiš proceduru, která zvětší prvky pole P o jedna.
3) Napište logickou funkci PRVOČÍSLO, která určí zadané číslo N a je prvočíslo tak, že se jej pokusí bezezbytku vydělit všemi čísly od 2 do sqr(N).
4) Napište funkci RAD, který k danému číslu typu Integer vrátí textový řetězec s označením odpovídajícího řádu. Tedy "jednotky, desítky, stovky, tisíce, desetitisíce".
5) Napište program, který po zadání stran A,B a úhlu ALFA rovnoběžníku určí typ rovnoběžníku.
6) Posloupnost je dána předpisem 1=1 a an=4* an-1 - 2. napište funkci pro určení n-tého členu s použití rekurze i bez ní.
7) Napište proceduru USPORADEJ se dvěma parametry X a Y, která prohodí hodnotu parametrů za předpokladu, že X=Y
8) Napište funkci MAXIMUM2 se dvěma parametry, která bude vracet hodnotu většího parametru.
9) Hodnota proměnné J zvětšete na dvojnásobek.
10) Napište část programu, která mezi sebou vymění hodnoty proměnných C a Y.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.10.–
Reklama
Reklama
Radek Chalupa
~ Redaktor
0
Super člen
16. 4. 2017   #2
-
0
-

#1 Polarkos
S čím KONKRÉTNĚ potřebuješ pomoc? Tipuji že zejména bod 9 bude těžký oříšek:-)

PS: na které škole se učí visual basic???

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.51.–
Polarkos
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
16. 4. 2017   #3
-
0
-

Se vším nejlépe .. jsem v tomhle ztracenej..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.42.–
Polarkos
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
16. 4. 2017   #4
-
0
-

Jo 9 nebude asi oříšek už jen podle názvu ale já programování proste nedávám. :)

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.42.–
Polarkos
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
17. 4. 2017   #5
-
0
-

Prosím neví někdo něco? :)

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.10.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
17. 4. 2017   #6
-
0
-

#5 Polarkos
Já bych věděl, .... ale jestli to máš na VŠ tak on se tě pan učitel stejně na to u zkoušky bude ptát ...

takže i když si to něcháš od někoho udělat je ti to k ničemu ... jo ten bod 9 ten teda bude fakt těžkej .. ty si nechodil na přednášky co ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:499:3...–
gna
~ Anonymní uživatel
281 příspěvků
17. 4. 2017   #7
-
0
-

Když v půlce dubna nedáš ani tu devítku (J = J * 2), tak nepotřebuješ poradit, ale prostě na to kašleš. Na vysvětlování všeho od začátku, nebo dělání cizích úkolů musí být sakra správná nálada.

Zkus sekci Inzerce a nabídnout odměnu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
17. 4. 2017   #8
-
0
-

třeba tady píšou jak vyřešit bod 1/ 

https://msdn.microsoft.com/cs-cz/library/wak0wfyt.aspx

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:499:3...–
Polarkos
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
17. 4. 2017   #9
-
0
-

Bereme to na strední a máme ukrajinského učitele který nevysvětlí ani kulový ale myslete si co chcete :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.10.–
Polarkos
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
17. 4. 2017   #10
-
0
-

#2 Radek Chalupa
Dobrý den, neporadil by jste mi aspoň pár příkazů? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.10.–
Mutagen
~ Anonymní uživatel
441 příspěvků
18. 4. 2017   #11
-
0
-

Já absolutně nechápu proč někdo chodí na školu s IT zaměřením, když pak chce aby za něj někdo dělal ukoly.

PS: Ukrajinskej učitel jako učitel a určitě je vystudovanej. Místo brouzdání na netu by stačilo plnit ukoly co vám při hodině dá či vysvětluje a problém by jsi neměl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.138.154.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
18. 4. 2017   #12
-
0
-

#10 Polarkos

1/
pole předáváš do procedury referenci aby si uvnitř procedury mohl měnit
hodnoty prvku pole a po skončení procedury aby to bylo viditelné
i z vnějšku procedury. ¨Procerura teby bude mít 2 parametry, první pole
a druhý max což bude hodnota maximalniho čísla.

https://msdn.microsoft.com/cs-cz/library/wak0wfyt.aspx
http://www.gvp.cz/…as/obsah.htm
https://books.google.cz/books?…


2/
To samé jako v bodě 1. Opět cyklus For index0 = 0 To numbers.GetUpperBound(0)
a uvnitř cyklu přičteš k prvku pole jedničku

https://msdn.microsoft.com/cs-cz/library/wak0wfyt.aspx
http://www.gvp.cz/…as/obsah.htm


3/ to samé co v předchozích 2 příkladech +
https://msdn.microsoft.com/…hc0a116.aspx
+ funkce fix
https://msdn.microsoft.com/…ary/xh29swte(v=vs.90).aspx

        For index0 = 0 To numbers.GetUpperBound(0)
            prvocislo = 0  
            For index1 = 2 To sqr( N ) step 1
                if ( numbers(index0) <> index1 ) and ( ( numbers(index1)/index2 ) = fix( numbers(index1)/index2 ) )
                   prvocislo = 1
                end if
            Next
            if (prvocislo = 0) then print index0 ; " je prvocislo"
        Next


4/ to samé co v předchozích příkladech +

        For index0 = 0 To numbers.GetUpperBound(0)

            multiplier = 1
            do while ( numbers( index0 )/multiplier > 1 )
               print  numbers( index0 ) ; " nasobitel " `; multiplier
               multiplier = multiplier * 10
            loop
            
        next index0        

body 5 .. 8 .. ten samý styl  :) jako u předchozích bodů


9/ jako 1 ale uděláš funkci dovnitř napíšeš že vstupní parametr = parametr + 1
10/ tomu se říká swap funkce
https://social.msdn.microsoft.com/…ion-in-vbnet?…


no nepíšeš v kterým ročníku na ZŠ seš, ale podle mě je to trochu složitý na ZŠ ...
možná tak body 1,2,9 ... bejt tebou bych si šel stěžovat na neadekvátní složitost zadání .... ono totiž v rusku to chodí jinak ...znáš tu legendu o Meresjevovi že ? ...........  pokud si nepodáš stížnost, bude to bráno tak, že seš flákač a vina bude na tobě ...

ty příklady odpovídaj tak 3-4 ročníku za SŠ letní pololetí

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:8460:...–
P
~ Anonymní uživatel
202 příspěvků
19. 4. 2017   #13
-
0
-

#12 Jerry
Nepise v kterym rocniku na ZS je, protoze pise, ze je na stredni. Mozna proto je to trochu slozity na ZS a priklady odpovidaji tak 3-4 rocniku na SS. Ale na neadekvatni slozitost zadani si samozrejme stezovat muze :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.135.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 35 hostů

Podobná vlákna

Visual Basic — založil curro70

Visual basic — založil Saint

Visual Basic? — založil Jiří

Visual Basic UPDATE — založil Saint

Visual Basic 2005 — založil dodo_mt

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032017 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý