Java FX prosím o pomoc – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Java FX prosím o pomoc – Java – Fórum – Programujte.comJava FX prosím o pomoc – Java – Fórum – Programujte.com

 

Jarous0
Duch
25. 4. 2017   #1
-
0
-

Dobrý den, nemůžu si poradit, jak tady tento kód hodit do okna, kde vyberu libovolné datum z kalendáře a spočítá mi to narozeniny, že to hodí nějaký label v tom okně javafx. Pomůžete mi Prosím? 

 

package datepickerpriklad2;

import java.time.LocalDate;
import java.time.temporal.ChronoUnit;

/**
 *
 * @author Jarous
 */
public class datum {

    /**
     * @param args the command line arguments
     */
    public static void main(String[] args) {
        LocalDate[] birthdays = {
            LocalDate.of(1992, 5, 24),
            LocalDate.of(1992, 4, 24),
            LocalDate.of(1992, 4, 22),
            LocalDate.of(2017, 4, 22),
            LocalDate.of(2017, 4, 24),
            LocalDate.of(2017, 4, 28),
            
    };



    for (LocalDate bd : birthdays)
      System.out.println("Budu mít narozeniny za (dny): " + getDaysToBirthDay(bd));
  }

  private static long getDaysToBirthDay(LocalDate birthday)
  {
    LocalDate currentDate = LocalDate.now();// aktuální datum

    if (birthday.isBefore(currentDate))// pokud se narodil před dnešním dnem
    {
      // uloží si den v letošním roce kdy má narozeniny
      LocalDate birthdayThisYear = LocalDate.of(currentDate.getYear(), birthday.getMonth(), birthday.getDayOfMonth());

      if (birthdayThisYear.isBefore(currentDate))// pokud už měl tento rok narozeniny
        return ChronoUnit.DAYS.between(currentDate, birthdayThisYear.plusYears(1));
      else
        return ChronoUnit.DAYS.between(currentDate, birthdayThisYear);
    }

    return ChronoUnit.DAYS.between(currentDate, birthday);// teprve se narodí
  }
        
        
    }
    
Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.147.–
gna
~ Anonymní uživatel
1857 příspěvků
26. 4. 2017   #2
-
0
-

V předchozím dotazu už nastavování textu Labelu máš. S čím si nevíš rady?

label.setText(...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Jarous0
Duch
26. 4. 2017   #3
-
0
-

#2 gna
Dobrý den, chtěl bych tento kód hodit do nějakého okna s jedním textfieldem kde zadám (vyberu) datum z kalendáře a hned jak ho vyberu tak se mi pod tím zobrazí text, za jak dlouho mám narozeniny, to tento kód dělá ale nevím, jak to mám hodit do toho okna :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.143.–
gna
~ Anonymní uživatel
1857 příspěvků
26. 4. 2017   #4
-
0
-

No někam si tam hoď tu funkci a pak ji použij, kde potřebuješ.

pocet = getDaysToBirthDay(datum);
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Jarous0
Duch
26. 4. 2017   #5
-
0
-

#4 gna
Omlouvám se ale nerozumím

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.147.–
gna
~ Anonymní uživatel
1857 příspěvků
26. 4. 2017   #6
-
0
-

Když to přidáš do kódu, který máš u minulého dotazu, tak to bude vypadat nějak takhle:

...
public void aktualizujLabel() {
    LocalDate datum = zadavacDatumu.getValue();
    long pocet = getDaysToBirthDay(datum);
    label.setText("Narozky za: " + pocet);
}

private static long getDaysToBirthDay(LocalDate birthday) {
    ...
}
...
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Jarous0
Duch
26. 4. 2017   #7
-
0
-

#6 gna
děkuju, vyzkouším :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.147.–
Jarous0
Duch
26. 4. 2017   #8
-
0
-

#6 gna
Děkuju moc, vše šlape jak má :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.147.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý