Propojení radio button – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Propojení radio button – PHP – Fórum – Programujte.comPropojení radio button – PHP – Fórum – Programujte.com

 

NeedHelo
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
3. 5. 2017   #1
-
0
-

Dobrý den,

mám jednoduchý formulář a chtěl bych propojit buttony. Aby pri vybrani jednoho se to druhe, co s k tomu nepatri zacernilo a neslo vybrat. Přidávám obrázek, jak bych to chtewl propojit. Např. Abych pri vybrání mobilní sekce mohl vybrat jen mobilní aplikaci nebo hru.( A abych nemohl zvolit nic pro herní recenze)

Díky za všechny rady

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.78.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
3. 5. 2017   #2
-
0
-

Na forku se ocekava snaha problem resit. Na zadavani ukolu mame kazdy sefa :) Podle dotazu soudim, ze jsi nemel snahu ani pouzit google, pripadne zkopirovat kod ze stranky, kde uz neco podobne funguje.

No, divej...
1) Nevim, jestli to ma html5, ale html4 urcite ne a musi se to pridat pres javascript, jquery a pod.
2) Pak je netne to cele prepsat, protoze aspon ve starsich prohlizecich v celku s TR neslo nic delat.
3) Je to hrozne zjednodusene, ale snad si poradis... 

<form>
<div id="i0">
Sekce 1
<label><input type=radio name=aaa value=1 onchange="xx.radioClick(this);"> volba A</label>
<label><input type=radio name=aaa value=2 onchange="xx.radioClick(this);"> volba B</label>
</div>
<div id="i1">
Sekce 2
bbb
</div>
<div id="i2">
Sekce 3
ccc
</div>
</form>

<script>
var xx = {};
xx.data = {};
xx.id = ['i0','i1','i2'];
xx.elem = function (id) {return document.getElementById(id);}
xx.show = function (n, show) {
	var el;
	el = xx.elem(xx.id[n]);
	el.style.display = show ? '' : 'none';
	}
xx.radioClick = function (radio)
	{
	var i;
	xx.data[radio.name] = radio.value;
	xx.show(1,false);
	xx.show(2,false);
	for (i in xx.data)
		{
		xx.show(xx.data[i],true);
		}
	}
xx.init = function () {
	var i;
	for (i in xx.id)
		{
		xx.show(i,false);
		}
	xx.show(0,true);
	}
xx.init();
</script>
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:74fe:8c...–
NeedHelo
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
4. 5. 2017   #3
-
0
-

#2 peter

Pátral jsem, akorát s Javascriptem začínám a nepsal jsem to já, jen to upravuji a vše co jsem zkoušel mi nefungovalo. Navíc to musím mít v tabulce, protože tak jsou udělaný ještě další stránky.. Jde to nějak aplikovat i v tabulce? Nejak to obejit?? Jestli bys me chvilku tak bych ti poslal celej kod a muzes mi rict jestli to vubec jde?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.78.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
5. 5. 2017   #4
-
0
-

TR proste nejde menit. Nebo to aspon v html4 neslo a od te doby jsem to nezkousel. Ty tam muzes zmenit class (v js: el.className), ale spousta css vlastnosti nefungovala, jako display, background (js: el.background / el.backgroundColor) a pod. Muzes menit TD, ale ty nepujdou nejspis schovavat pres display. Je to logicke, protoze pro vykresleni tabulky, ramecku, by se musela pro jinou sestavu bunek prepocitat sirka bunek. Coz docela brzdi vykon.
Jakoze, prvne se napocitaji sirky treba 30, 30, 70 pixelu. A jen v jednom radku mas v posledni bunce text dlouhy na 70 pixelu. Ten radek zrusis, tak se tabulka ma spravne prepocitat na treba 50 50 20.

Lze to obejit generovanim tabulky pres javascript pri kazdem kliknuti.
el = document.getElementById('idecko'); // <div id='idecko'></div>
el.innerHTML = '<table><tr>...</tr></table>';

Ale ve tvem pripade by bylo mozna lepsi to prepsat na divka s minitabulkami presnych rozmeru, mozna. Tusim je to v css table {display:table-fixed}

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:d5c8:bf...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Radio — založil leon

Radio a text — založil dalaman

Radio Buttony — založil Tomas

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý